Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου!

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΟι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου καταγγέλλουν τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου για «αδιαφανείς και τις αντισυνδικαλιστικές διαδικασίες και πρακτικές» με τις οποίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση προχώρησαν στην κάλυψη της θέσης του Γραμματέα.Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, η διαδικασία έγινε χωρίς να προκηρύξουν τη θέση, να ζητήσουν αιτήσεις-βιογραφικά και να ανακοινώσουν κριτήρια. Δεν είναι μάλιστα το μόνο παράδειγμα που φέρνει το ΠΑΜΕ ως παρατυπία από πλευράς του Ε.Κ.Μεσολογγίου. «Αυτό είναι το νέο ήθος και ύφος της «αριστερής κυβέρνησης», της οποίας ένθερμοι οπαδοί και υποστηρικτές δηλώνουν οι διοικούντες του Ε.Κ.Μ. Είναι ότι παλιό, σάπιο, διεφθαρμένο και αντεργατικό που νοθεύει τη βούληση των εργαζομένων, χτυπάει στην καρδιά την εργατική τάξη της περιοχής, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου για τις αδιαφανείς και τις αντισυνδικαλιστικές διαδικασίες και πρακτικές με τις οποίες προχώρησαν στην κάλυψη της θέσης του Γραμματέα. Χωρίς να προκηρύξουν τη θέση, να ζητήσουν αιτήσεις-βιογραφικά και να ανακοινώσουν κριτήρια, προσέλαβαν την κόρη, μέλους της Διοίκησης.

Αυτή τους η ενέργεια είναι συνέχεια της τακτικής τους, σε συνδικαλιστικό επίπεδο, να μην ανακοινώνουν πότε κάνουν εκλογές τα σωματεία, πόσα μέλη έχουν, να μην εκλέγεται εφορευτική επιτροπή από Γενική Συνέλευση και να κάνουν τις εκλογές μεταξύ τους. Αποτέλεσμα αυτών να παρουσιάζονται οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού να διαθέτουν της συντριπτική πλειοψηφία των αντιπροσώπων στα συνέδρια του Ε.Κ. Μεσολογγίου σε μεγάλη και απόλυτη αναντιστοιχία με τους εργαζόμενους που είναι συνδικαλισμένοι.

Τελευταίο παράδειγμα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων που παρουσίαζε 8 έως 10 αντιπροσώπους που εκλέγονταν από 300 εργαζόμενους περίπου μέσα σε μία μέρα. Ύστερα από παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ διαπιστώθηκαν του κόσμου οι ατασθαλίες. Δεν είχε πραγματοποιηθεί συνέλευση, δεν εκλέχθηκε εφορευτική επιτροπή, δεν παραδόθηκαν πρακτικά στη Δικαστικό και όπως ήταν αναμενόμενο η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια όπου αναμένεται η τελική απόφαση. Οι δε εργαζόμενοι που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία υπολείπονταν κατά τα 5/6 (!!!???) της δύναμης που παρουσίαζαν οι εργατοπατέρες όταν έκαναν τις εκλογές μόνοι τους.

Αυτό είναι το νέο ήθος και ύφος της «αριστερής κυβέρνησης», της οποίας ένθερμοι οπαδοί και υποστηρικτές δηλώνουν οι διοικούντες του Ε.Κ.Μ. Είναι ότι παλιό, σάπιο, διεφθαρμένο και αντεργατικό που νοθεύει τη βούληση των εργαζομένων, χτυπάει στην καρδιά την εργατική τάξη της περιοχής, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Θυμίζει τις αλήστου μνήμης εποχές των Καρακίτσων, Λυκιαρδόπουλων, Ραυτόπουλων και λοιπών εργατοπατέρων παλιών και σύγχρονων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν όλους αυτούς που τους χειραγωγούν, που παρουσιάζονται σαν εκπρόσωποι ερήμην τους, να τους γυρίσουν την πλάτη και να συστρατευτούν με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τις μόνες τίμιες και σίγουρες να εκπροσωπήσουν πραγματικά τα συμφέροντά τους.

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Ε.Κ Μεσολογγίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.