Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας στο νέο νομοσχέδιο για…αυτονομία!

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας στο νέο νομοσχέδιο για…αυτονομία!

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας στο νέο νομοσχέδιο για…αυτονομία!

Τελικά κάτι πολύ παράξενο πρέπει να συμβαίνει με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας αφού κάθε φορά, όταν φαίνεται πως τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο οι εξελίξεις πάνε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Είναι, δε, τέτοια η ανισορροπία προσδοκιών και εκτιμήσεων με τις εξελίξεις που αρχίζουμε να υποψιαζόμαστε ότι ίσως τελικά το Πανεπιστήμιο να μην το πολυθέλουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.
Κι αυτό γιατί όπως έγινε γνωστό υπήρξε μόλις χτες συνάντηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την κ. Διαμαντοπούλου προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία του Πανεπιστημίου στην οποία η υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι στον νέο νόμο για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ που έρχεται σύντομα (και έχει πυροδοτήσει ποικίλες ετερόκλητες αντιδράσεις) υπάρχει σαφής πρόβλεψη που αποδεσμεύει το Π.Δ.Ε. από οποιαδήποτε εξάρτηση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!
Και όλα αυτά την ώρα που σύμφωνα με επαφές του agrinionews.gr με φοιτητές στο Αγρίνιο αρκετοί είναι πεπεισμένοι ότι όπου να ‘ναι κλείνει το Πανεπιστήμιο! Μάλιστα η παραίτηση της κας Μπάδα την προηγούμενη εβδομάδα θεωρήθηκε περίπου ως «έσχατο σημάδι» για τη…συντέλεια του νεότερου ακαδημαϊκού ιδρύματος της χώρας!
Μάλιστα σήμερα, από το πρωί, τόσο η κα Γιαννακά όσο και ο κ. Μακρυπίδης έχουν κοινοποιήσει το θέμα σε διάφορα μέσα, κυρίως σε ραδιοφωνικές εκπομπές, θέτοντας ως ορίζοντα για όλα τα παραπάνω την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου.
Και γεννάται το εξής ερώτημα: Μήπως αυτή η εξέλιξη δεν ικανοποιεί όλους τους φοιτητές; Είναι γνωστό ότι στην τελευταία τους κινητοποίηση ανάμεσα στα αιτήματά τους(για πολλοστή φορά) ήταν να γράφει το πτυχίο τους «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων» και όχι «Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας» και να ισχύει αυτό όχι μόνο για όσους μπήκαν πριν την αυτονόμηση και τη σύσταση Διοικούσας Επιτροπής αλλά και τους μετέπειτα…
Τώρα σύμφωνα με τις εξελίξεις η θεσμική θωράκιση της διοικούσας, που ζήτησε αποχωρώντας η κα Μπάδα, γίνεται πράξη. Μήπως λοιπόν πρέπει να αποσαφηνίσουν οι φοιτητές τη θέση τους; Δηλαδή να φωνάξουν-ενδεχομένως-για το νόμο πλαίσιο και για τις μεγάλες ελλείψεις στις σπουδές τους και εδώ στο Αγρίνιο, αλλά να επιδοκιμάσουν σαφώς την κίνηση για οριστικό απογαλακτισμό από τα Γιάννενα; Εκτός κι αν πολλοί δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα…

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.