Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Το υπουργείο θέλει…το Μεσολόγγι ελπίζει στο ΣτΕ…το Αγρίνιο το βλέπει να κοντοζυγώνει!

Το υπουργείο θέλει…το Μεσολόγγι ελπίζει στο ΣτΕ…το Αγρίνιο το βλέπει να κοντοζυγώνει!

Oλοκληρώθηκε χθες στο υπουργείο Δικαιοσύνης η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ίδρυση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Παρουσία του αρμόδιου υπουργού Χάρη Καστανίδη, 5 αιτωλοακαρνάνων βουλευτών (Μωραϊτης Θ., Γιαννακά, Κουρουμπλής, Σαλμάς και Σταμάτης), των νομαρχών Αιτωλοακαρνανίας και Αχαϊας, των δημάρχων Αγρινίου, Μεσολογγίου, Πάτρας καθώς και των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Αγρινίου και Μεσολογγίου, τέθηκε επί τάπητος το θέμα της έδρας του Εφετείου στο νομό μας.

Ο Χάρης Καστανίδης έδειξε αποφασισμένος να λήξει άμεσα το όλο ζήτημα, καθησυχάζοντας παράλληλα τους εκπροσώπους της Αχαϊας ότι δεν πρόκειται να μπει σε τροχιά δυσλειτουργίας το Εφετείο της Πάτρας, διαψεύδοντας έτσι τα σενάρια περί μετακινήσεως δικαστικών και υπαλλήλων. Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ (στις 5 Μαϊου) και βάσει αυτής θα προχωρήσει. Πλέον στο Μεσολόγγι ελπίζουν το ΣτΕ να ζητήσει ξανά τη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, στηριζόμενοι στο γεγονός ότι η προηγούμενη εκδόθηκε πριν από τρία χρόνια και έκτοτε τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Στα αξιοσημείωτα της σύσκεψης είναι η κατά κάποιο τρόπο κοινή γραμμή πλεύσης Μεσολογγιτών και Πατρινών. Επίσης, από τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους λέγεται ότι πιο σαφής και διεκδικητικός υπέρ του Αγρινίου ήταν ο Δημήτρης Σταμάτης, με αποτέλεσμα να ενισχύονται για ακόμη μια φορά τα σενάρια που τον θέλουν να επιθυμεί να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο. Τέλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Χάρης Καστανίδης επικαλέστηκαν τις ρίζες καταγωγής τους, προκειμένου να επέλθει η απαιτούμενη συναίνεση λέγοντας χαρακτηριστικά «Εμείς οι πόντιοι τα βρίσκουμε, ας μη διαφωνούμε…»

Από τα ανωτέρω συμπεραίνουμε ότι εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υπάρχει η βούληση για ίδρυση Εφετείου στην Αιτωλοακαρνανία, κλείνοντας θετικά το μάτι στο Αγρίνιο. Απ την άλλη στο Μεσολόγγι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην απόφαση του ΣτΕ στις 5 Μαϊου. Υπομονή και σε λιγότερο από τρεις βδομάδες θα γνωρίζουμε…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.