Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Τρία μνημόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Τρία μνημόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο;

mnim

Είναι επίσημο. It’s official, που λένε και στα κόμματα του δικομματισμού όταν μιλούν τη γλώσσα των αγορών. Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο στο Αγρίνιο το 4ο, 5ο και 6ο θέμα στην ημερήσια διάταξη μετά τις 20.00 το βράδυ- μετά δηλαδή από τα του Προϋπολογισμού- είναι χαρακτηρισμένα, με σταυρό και βούλα(voul and cross για όσους ξέρουν…)ως Μνημόνια! Ωιμέ! Που βαδίζουμε; Το πρόγραμμα λέει:

«4. Μνημόνιο ενεργειών για την αντιμετώπιση(..)πλημμυρικών φαινομένων στο Δήμο Αγρινίου.

5. Μνημόνιο ενεργειών για την αντιμετώπιση(…)χιονοπτώσεων και παγετού στο Δήμο Αγρινίου.

6. Μνημόνιο ενεργειών για την αντιμετώπιση(…)σεισμικών φαινομένων στο Δήμο Αγρινίου»

Τρία μνημόνια για φυσικές καταστροφές δηλαδή; Θα πληρώνουμε για να έχουμε φυσικές καταστροφές; Θα κάνουμε κι άλλες θυσίες; Ελάτε, πλάκα κάνουμε. Δεν σημαίνει αυτό η λέξη “μνημόνιο”, μην κάνετε έτσι. Υπενθύμιση σημαίνει… Να το θυμόμαστε. Τι έχουμε συνεννοηθεί, δηλαδή, τι είναι να κάνουμε. Τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση των… φυσικών καταστροφών που αναφέρονται πιο πάνω.

Δεν είναι σαν τα άλλα με το “Μ” κεφαλαίο μπροστά, που έγιναν η υπέρτατη λέξη. Η λέξη που έχει μέσα της συστήματα, χρεοκοπίες, φαυλότητες, ψέματα, απατεωνιές, ψεύτες απατεώνες δημοσιολόγους και “πολιτικές”.

Μην αγχώνεστε, μια λέξη είναι-ή μάλλον θα ήταν-σαν όλες τις άλλες…

Υ.Γ. Το χτεσινό σημείωμα έλεγε για την συνειδητή άρνηση του εμβολιασμού. Επειδή ζούμε  περίεργες εποχές αυτό δεν αποκλείει αυτό που συμβαίνει π.χ στη Ιταλία με εμβόλιο συγκεκριμένης εταιρίας που φαίνεται να έχει προκαλέσει παρενέργειες και το οποίο έχουν μερικώς απαγορεύσει οι γείτονες μέχρι να δουν αν σχετίζεται με θανάτους. Άλλο το ένα θέμα κι άλλο το άλλο. Γιατί, είπαμε, είναι περίεργες οι εποχές…

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.