Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Τραγωδία με πέντε νεκρούς μετανάστες στον Αστακό

Τραγωδία με πέντε νεκρούς μετανάστες στον Αστακό

Tραγωδία με νεκρούς μετανάστες (πιθανότατα κουρδικής καταγωγής) σημειώθηκε πριν μιαμιση ώρα περίπου σε απόσταση 5χλμ από τον Αστακό (στο δρόμο προς Μύτικα στο ύψος των ιχθυοτροφείων Ανδρομέδα).Πρώτες πληροφορίες του agrinionews.gr κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς και τουλάχιστον 10 τραυματίες.
Σύμφωνα εξάλλου με τις πρώτες πληροφορίες φορτηγάκι (βούλγαρων διακινητών) με 30 περίπου στιβαγμένους μετανάστες εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον τραυματισμό (κάποιων θανάσιμο) εξ αυτών.
Στο σημείο υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων, πυροσβεστικής και ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ ενώ οι τραυματίες μεταφέρονται στα νοσοκομεία Aγρινίου, Μεσολογγίου και Πρέβεζας. Κινητοποιήση είναι σε εξέλιξη και στα δύο νοσοκομεία του Νομού για την υποδοχή των τραυματιών.

Δυστυχώς πρόκειται για ένα εξαιρετικά θλιβερό συμβάν  σε μια περιοχή η οποία πλέον αποτελεί βασική δίοδος των διακινητών λαθρομεταναστών. Προς το παρόν οι πληροφορίες για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν είναι συγκεχυμένες.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

48 τουλάχιστον, νεαρής ηλικίας, ήταν οι (λαθρο)μετανάστες ασιατικής καταγωγής (κυρίως από το Αφγανιστάν) που ήταν στοιβαγμένοι στο φορτηγάκι με βουλγαρικές πινακίδες που εξετράπη χθες κοντά στον Αστακό.
Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους πέντε ενώ ένας τραυματίας μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο του Ρίου. Στο Νοσοκομείο Αγρινίου αρχικά μεταφέρθηκαν 37 άτομα εκ των οποίων για νοσηλεία παρέμεναν πέντε, τέσσερα στη χειρουργική κλινική και ένα στην ορθοπεδική.31 λαθρομετανάστες κρατούνται πλέον στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας. Τραυματίες νοσηλεύονται και στα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας και Μεσολογγίου.
Το ταξίδι για μια καλύτερη ζωή μετατράπηκε σε τραγωδία για τους νεαρούς Ασιάτες που είχαν τις (ως είθισται ψεύτικες) διαβεβαιώσεις των διακινητών τους πως στα παράλια θα τους περίμενε πλοιάριο για την Ιταλία.
Θα πρέπει τουλάχιστον να σημειωθεί πως οι αρχές και οι άνθρωποι του Νοσοκομείου Αγρινίου επέδειξαν ετοιμότητα για την δύσκολη αυτή κατάσταση.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.