Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Τριήμερο ταξίδι στους δρόμους της μουσικής

Τριήμερο ταξίδι στους δρόμους της μουσικής

Από αύριο ξεκινά για το Αγρίνιο ένα τριήμερο αλλιώτικο από τα άλλα. Ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, χορό, τραγούδι. Κάθε γωνιά της πόλης θα πλημμυρίσει με νότες. Και αυτό γιατί για ακόμα μία χρονιά ξεκινά η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής.

Το Αγρίνιο συμμετέχει μέσω της Φιλαρμονικής στη μουσική αυτή γιορτή επί 7 χρόνια τώρα. Πέρυσι μάλιστα η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου, άνοιξε με μεγάλη επιτυχία την γιορτή για ολόκληρη την Ελλάδα στην πλατεία Συντάγματος, ύστερα από πρόσκληση  του διεθνούς φορέα European music day.

12 μουσικά σύνολα, μπάντες, τραγουδιστές και φυσικά η Φιλαρμονική του Δήμου, θα πλαισιώσουν και φέτος τη γιορτή στο Αγρίνιο, με κάθε μουσικό είδος. Από λαϊκά και δημοτικά μέχρι και… χιπ-χοπ! Οι μουσικοί θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης, σε ένα «γλέντι» δωρεάν, που όπως και ο ίδιος ο μαέστρος της φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου κ. Β. Κονίδας τονίζει, κανείς δεν χρειάζεται να δώσει ούτε ένα ευρώ, αλλά και κανείς δεν θα έχει κάποιο οικονομικό όφελος: «Η όλη γιορτή κοστίζει μόνο θετική διάθεση, τίποτα άλλο. Στον Δήμο Αγρινίου και στους συνδημότες μας δεν θα κοστίζει τίποτα. Όλα τα μουσικά σύνολα συμμετέχουν αφιλοκερδώς στον θεσμό. Σκοπός είναι όχι να πάει ο κόσμος στη μουσική, αλλά να έρθει η μουσική στον κόσμο. Σύνθημά της γιορτής είναι :Κάνε μουσική, γίνε η γιορτή!», σχολιάζει στο agrinionews ο κ. Κονίδας.

Το μουσικό ταξίδι ξεκινά αύριο σε 3 σημεία της πόλης: Στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, στις 21:00,με το σχήμα «Karamanolis and friends» που θα μας διασκεδάσει με λαική μουσική, ενώ την ίδια ώρα, στον πεζόδρομο της Φλώρας Καραπαπά οι «Accoustica» θα παίξουν Έντεχνο Rock και Ελληνικά. Λίγο νωρίτερα, στις 19:00 , οι Man In Dub,
Natsis Nikos και Constantinos θα παίξουν ηλεκτρονική μουσική στην πλατεία του Γηπέδου Παναιτωλικού… Σε περίπτωση ανόδου της ομάδας, το «πάρτι» προβλέπεται να κρατήσει λίγο παραπάνω…!

Οι μουσικές βραδιές θα συνεχίσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή και σε άλλα σημεία της πόλης και θα κορυφωθούν την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία με όλα τα σύνολα που συμμετείχαν στη γιορτή, ένα κράμα από αγαπημένες μουσικές και πολλές ακόμα εκπλήξεις…

Ας γιορτάσουμε όλοι, το έχουμε ανάγκη…

 

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.