Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Τριχωνίδα: Η παρανομία οργιάζει, το υπουργείο περι άλλων τυρβάζει…

Τριχωνίδα: Η παρανομία οργιάζει, το υπουργείο περι άλλων τυρβάζει…

H ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΨΟΡΑΧΙΤΩΝ – ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΩΝ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ” που αγωνίζεται επίμονα κατά της παρανομης αλιείας στη λίμνη Τριχωνίδα κοινοποιήσε την απάντηση του υπουργείου σε σχετική παρέμβασή της. Σύμφωνα με την Αδελφότητα (και με την πραγματικότητα…) η απάντηση του Υπουργείου έρχεται σε αντίθεση με το τι πραγματικά συμβαίνει. “Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι ότι ο μοναδικός αστυνομικός χειριστής του σκάφους που υπηρετεί στο Α.Τ.Γαβαλούς αποσπάσθηκε σε άλλο Αστυνομικό τμήμα.Για το λόγο αυτό έχουμε αποστείλει έγγραφο πρός τον Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας και πρός τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη για το συγκεκριμένο θέμα και όταν θα έχουμε την απάντηση θα την αποστείλλουμε για δημοσίευση” αναφέρει.

Η επιστολή

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Σας ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας, για την προστασία της λίμνης Τριχωνίδας, να δώσετε σαφείς εντολές στις Αστυνομικές Διευθύνσεις του Νομού μας να δραστηριοποιηθούν και να κάνουν ουσιαστική αστυνόμευση στην λίμνη μας.
Σας γνωρίζουμε ότι με λύπης μας πληροφορηθήκαμε ότι ο μοναδικός ο Αστυνομικός χειριστής του σκάφους που υπηρετεί στο ΑΤ Γαβαλούς που ανήκει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας παρά τις σαφείς εντολές σας αποσπάσθηκε σε άλλο αστυνομικό τμήμα της ίδιας Αστυνομικής Διεύθυνσης και έτσι το σκάφος για το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να επιχειρήσει ελλείψει άλλου χειριστή.
Εδώ και ένα μήνα άρχισε πάλι να ξαναφουντώνει το πρόβλημα της παράνομης αλιείας, το οποίο ως σύλλογος παρακολουθούμε τακτικά.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα περιβάλλοντος όπως επίσης σύμφωνα με τις εντολές που δώσατε το προηγούμενο διάστημα είχαμε απτά αποτελέσματα στο πρόβλημα της παράνομης αλιείας παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για την άμεση επιστροφή του εν λόγω αστυνομικού-χειριστή του σκάφους στο Αστυνομικό Τμήμα Γαβαλούς στο οποίο είναι τοποθετημένος.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γ.Γραμματέας

Κουμπουλής Κων/νος                              Κουνούπης Νικόλαος

Η απάντηση του υπουργείου:

1. Σε απάντηση της ανωτέρω (α) επιστολής, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα, σχετικά με το θέμα της προστασίας της Λίμνης Τριχωνίδας, το οποίο θίγετε με αυτή:
α. Η προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα είναι ζήτημα πρώτιστης σημασίας για τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δε προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση είναι διαρκείς.
β. Στο ανωτέρω πλαίσιο, με πρόσφατη διαταγή του, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, έδωσε κατευθύνσεις – εντολές προς τις αρμόδιες περιφερειακές Αστυνομικές Υπηρεσίες, για την περαιτέρω δραστηριοποίηση – ουσιαστική αστυνόμευση των υγροτόπων, ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενα λαθροθηρίας ή ρύπανσης αυτών, τα οποία επισημαίνετε και εσείς. Επίσης, δόθηκε εντολή για τον ορισμό Αξιωματικών της Αστυνομίας οι οποίοι θα είναι σε διαρκή επικοινωνία – επαφή – συνεργασία με τις λοιπές συναρμόδιες Υπηρεσίες και τους Φορείς διαχείρισης των περιοχών αυτών, ώστε επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα.
γ. Όσον αφορά την αστυνόμευση της Λίμνης Τριχωνίδας με πλωτά μέσα, όπως γνωρίζετε, ήδη οι τοπικές Αστυνομικές Υπηρεσίες έχουν στη διάθεση τους (2) ταχύπλοα σκάφη τελευταίου τύπου τα οποία διενεργούν περιπολίες στη Λίμνη, σε τακτά χρονικά διαστήματα, με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή κάθε παράνομης δραστηριότητας.
2. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας.

Ο ΑΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΝ./ΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ
Αστυν. Υποδ/ντής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.