Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Τρύφου Αιτωλοακαρνανίας: Ένας επίγειος παράδεισος

tryf

Η φύση και πάλι κάνει το θαύμα της και δείχνει ότι το μεγαλείο της φυσικής ομορφιάς δύσκολα ξεπερνιέται.

Οι φωτογραφίες αν και μας δίνουν μια γερή δόση δεν μπορούν να αποτυπώσουν πλήρως το μεγαλείο της φυσικής ομορφιάς που αντικρίζει κανείς στους καταρράκτες στον Άγιο Βάρβαρο Τρύφου.

Ο φωτογράφος Χρήστος Μπονης που τράβηξε και τις φωτογραφίες περιγράφει χαρακτηριστικά:

tryf2«Μετά την ολιγόλεπτη στάση στον Ναό ξεκινήσαμε με κακό σύμμαχο τον καύσωνα για την εξερεύνηση του ποταμού. Είχαμε δύο επιλογές.

Η πρώτη σε κατευθύνει σε ένα υπερυψωμένο πλακόστρωτο αλλά πολύ στενό μονοπάτι που σε βγάζει σε μια ξύλινη γέφυρα από όπου η θέα του ποταμού ήταν μαγεία και στο τέλος του δρόμου έφθανες σε διάφορες μικρές λιμνούλες που σχηματίζονταν από το ορμητικό ποτάμι.

Η δεύτερη που ήταν και πιο επώδυνη και μεγαλύτερη σε διάρκεια σε έφερνε στο τέλος της διαδρομής στον παράδεισο.

Μόνο το κελάιδισμα των πουλιών απουσίαζε για να αισθανθείς ότι είσαι όντως σε παράδεισο.

Η εικόνα με τους καταρράκτες και την υπέροχη λίμνη ήταν κάτι που δεν θα μπορούσαμε να το ονειρευτούμε ποτέ μέσα μας όσο και να προσπάθησαν όσοι το είχαν επισκεφτεί να μας το περιγράψουν.tryf4

Το μόνο αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι τα νερά της λίμνης ήταν παρά πολύ κρύα , που μας άλλαξε αμέσως την σκέψη για ένα μπάνιο, κάτι για το οποίο είχαμε, προετοιμαστεί. Δεν θα γράψω πολλά(ολόκληρες σελίδες θα μπορούσα να είχα γεμίσει) ,θα αφήσω εσάς να το ζήσετε μέσα από τις Φώτο που όμως (αντικειμενικά) δεν μπορούν να μεταφέρουν την ζωντανή και πραγματική εικόνα που αντικρίζει κάποιος»

http://www.thebest.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.