Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Τώρα: Eκτάκτως στο Αγρίνιο ο Αρβανιτόπουλος

Τώρα: Eκτάκτως στο Αγρίνιο ο Αρβανιτόπουλος

Θορυβήθηκε από τις αντιδράσεις

Σοβαρή εξέλιξη και ενδεχομένως ανατροπή για το  Πανεπιστήμιο του Αγρινίου σηματοδοτεί ο εσπευσμένος ερχομός στην πόλη του υπουργού Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλου. Ο κ.Αρβανιτόπουλος αναμένεται σε λίγη ώρα στο δημαρχείο, όπως ενημέρωσε το πρωί τη δημοτική αρχή για να συζητήσει «από μηδενική βάση» την υπόθεση του Πανεπιστημίου που οδεύει σε κατάργηση μετά την τροπολογία για το «Αθηνά».

Όσα συνέβησαν χθες φέρεται να θορύβησαν ιδιαίτερα τον υπουργό που δέχθηκε τις οργισμένες παρεμβάσεις των βουλευτών της συγκυβέρνησης και του δημάρχου Π.Μοσχολιού. Η γνωστοποίηση πως το υπουργείο έκανε πίσω για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και πλέον το διατηρεί απέδειξε πως λειτούργησε με «δυο μέτρα και δύο σταθμά». Οργισμένοι Σαλμάς και Καραγκούνης επισκέφθηκαν (ξεχωριστά… όχι μαζί)  τον υπουργό και του είπαν ότι το Αγρίνιο «βράζει» ενώ με τους Μωραΐτη (ΠΑΣΟΚ) και Φούντα  (ΔΗΜ.ΑΡ.) απείλησαν με παραίτηση έαν δεν πάρει πίσω την κατάργηση της αυτονομίας.

Το κλίμα βάρυνε μετά και το τηλεφώνημα που δέχθηκε ο υπουργός από τον δήμαρχο Π.Μοσχολιό που τον ενημέρωσε για πρόθεση έκτακτης σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου το οποίο θ’ αποφάσιζε  να  προχωρήσουν σε απεργία πείνας όλα τα μέλη του. «Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε τη 10η ούτε την 11η μέρα. Θα θυσιαστούμε για την πόλη και η θυσία μας θα σας στιγματίσει γι΄ αυτή την αδικία» είπε χαρακτηριστικά ο Μοσχολιός στον Αρβανιτόπουλο.

Μετά από αυτά ο κ.Αρβανιτόπουλος ενημέρωσε πως έρχεται στο Αγρίνιο για να προεδρεύσει ευρείας σύσκεψης με όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι. Ακόμη και την ομοσπονδοποίηση Πανεπιστημίου Αγρινίου και ΤΕΙ Μεσολογγίου είτε στο Αγρίνιο να μεταφερθεί η έδρα του Πανεπιστημίου από την Πάτρα όπως έγινε και με το ΤΕΙ. Θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.