Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Φαρμακεία: Με πίστωση τα φάρμακα αλλά μέχρι…νεωτέρας

Φαρμακεία: Με πίστωση τα φάρμακα αλλά μέχρι…νεωτέρας

Οι φαρμακοποιοί στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή δίνουν κανονικά φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Βέβαια δεν παραλείπουν να λένε και ένα “μέχρι νεωτέρας”, γιατί δεν ξέρουν αν το υπουργείο θα είναι πιστό στις δεσμεύσεις του για μετά. Για το λόγο αυτό παρακινούν τους πελάτες τους και ειδικά τους πιο…τακτικούς, που είναι κυρίως άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις, να “γράψουν” τα φάρμακά τους εντός της εβδομάδας-μέχρι την Παρασκευή-ώστε να πληρώσουν μόνο συμμετοχή κα να μη βρεθούν προ απροόπτου.

Οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας μετά την επιστολή που τους έστειλε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με την οποία τους καλεί να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να αρχίσουν να δίνουν κανονικά με πίστωση τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ έως και τις 25 Ιουνίου.
Ο κ. Αμπαντζόγλου γράφει στην επιστολή αυτή ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις καθώς – μεταξύ άλλων – έχουν ήδη λάβει οι φαρμακοποιοί τα 122 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 50% όσων τους οφείλονται για το μήνα Απρίλιο.

Στον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη  εξυπηρετούν κανονικά τους ασφαλισμένους, ενώ το πιο σκληροπυρηνικό κομμάτι της Αθήνας (υπό τον τηλεοπτικό κ. Λουράντο) δεν έδινε ούτε και σήμερα πίστωση. Αύριο Τετάρτη οι φαρμακοποιοί της Αθήνας θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.