Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Φουντώνει η ονοματολογία για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Φουντώνει η ονοματολογία για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

DSCN7111Φουντώνει η ονοματολογία γύρω από την κατάρτιση του ψηφοδελτίου Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άλλωστε εύλογο καθώς το κόμμα κινείται με εκλογικό γνώμονα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον οι διεργασίες κορυφώνονται καθώς είναι πιθανότερο το ενδεχόμενο μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και κατά συνέπεια πρόωρης προσφυγής στην κάλπη, όπως άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει.
Για συμμετοχή στη λίστα του κόμματος διακινούνται γύρω στα 15- 20 ονόματα . Όπως είναι φυσικό δεδομένη είναι η παρουσία σε αυτή των δύο εν ενεργεία βουλευτών, Γιώργου Βαρεμένου και Μαρίας Τριανταφύλλου.
Από τους πολιτευτές  του 2012 σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή του δικηγόρου Σωτήρη Κοντονάσιου και πιθανότατη του Δημήτρη Δούρου. Στους κόλπους του κόμματος διακινείται έντονα και το όνομα της Καλλιρόης Αυδή και φέρεται πιθανή η συμμετοχή όπως και του Γιάννη Κολοβού ενώ από την ονοματολογία δεν λείπει ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης.
Στην πρώτη γραμμή των σεναρίων παράλληλα βρίσκονται τα ονόματα παραγόντων με μεγάλη διαδρομή  στο ΠΑΣΟΚ. Όπως του Σπύρου Τορουνίδη του οποίου η συμμετοχή το 2012 ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αντωνόπουλος φέρεται να επιθυμεί διακαώς τη συμμετοχή του (εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν χάνει…) ενώ στα σενάρια μέσω διαρροών εμπλέκεται και το όνομα της αντιδημάρχου Αγρινίου Κων/νας Κατσαρή (η οποία θυμίζουμε δεν συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Π. Μοσχολιού στις δημοτικές εκλογές του Αγρινίου καίτοι επί οκταετία αντιδήμαρχος). Σημειωτέον εξάλλου πως έχει ακουστεί και το όνομα του Θανάση Κατερινόπουλου χωρίς να σημαίνει απαραίτητα πως έχει σχετικές προθέσεις ο ίδιος.
Φυσικά τις διαδικασίες θα επηρεάσει και η κατάληξη των συζητήσεων με την ΔΗΜΑΡ (έστω νε ένα τμήμα της καθώς το κόμμα του Φ.Κουβέλη φυλλοροεί) και αυτή ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή ενός στελέχους του κόμματος του Φώτη Κουβέλη στη λίστα Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά ούτε λόγος για τη βουλευτή Νίκη Φούντα που κοιτάζει σε άλλες κεντροαριστερές πολιτείες. Λόγος όμως για στελέχη όπως ο Παύλος Θεοδωρίδης αλλά και άλλοι.
Το 2012 συμμετείχαν και άλλα κομματικά στελέχη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Π. Παπαδόπουλος (που διεκδίκησε τη δημαρχία Μεσολογγίου), ο Γ. Ζαρέντης και το μέλος της Κ.Ε. του κόμματος Μ. Θεοφιλάτος.
Την περασμένη Παρασκευή στη Λεπενού έλαβε χώρα εκδήλωση με θέμα τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ομιλητή τον Γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρη Βίτσα. Ο κ. Βίτσας ήταν υποψήφιος στη λίστα Αιτωλοακαρνανίας το 2012 ωστόσο δεν είναι πιθανή νέα συμμετοχή του .

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Γιωργος Κ.

  Δηλαδή για να καταλάβω και αυτό θα είναι…… ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ;

 2. antikeimenikos

  Με τόσους ΠΑΣΟΚους μαζεμένους στο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζω να συμπαθώ το ΠΑΣΟΚ.
  Τουλάχιστον αυτοί μένουν λόγω ιδεολογίας/ιστορίας/κολλήματος. Οι άλλοι που μόλις είδαν την κουτάλα την έκαναν μόνο αηδία προκαλούν…

 3. Ανδρόνικος

  με τοσους πασοκους μαζεμενουν δε σας βλεπω καλα!!…….

 4. Λ.Κ.

  Τι συμφέρει; (40 ) χρόνια στο ΙΚΑ, ή (8) χρόνια στην πολιτική;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.