Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Φρένο στις πενθήμερες

Φρένο στις πενθήμερες

210913-olme-insideΈπειτα από πολύωρη διαπραγμάτευση την Παρασκευή, οι καθηγητές της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) δεν συνεχίζουν την πενθήμερη απεργία τους και την ερχόμενη εβδομάδα.
Η σχετική πρόταση τελικά δεν ψηφίστηκε κατά την επεισοδιακή συνέλευση των προέδρων των τοπικών Ενώσεων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) και οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ κατέληξαν σε απόφαση για 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.

Η συνέλευση ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής και τελείωσε στις 02.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ δεν ψήφισε με αυξημένη πλειοψηφία την πρόταση για πενθημερη απεργία, ενώ στη συνέχεια υποβλήθηκε νέα πρόταση για τριήμερη απεργία, η οποία επίσης δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων. Την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν νέες συνελεύσεις και την Τετάρτη γενική συνέλευση των ΕΛΜΕ, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. Οι δάσκαλοι θα συνεδριάσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους μέσα στο Σαββατοκύριακο.

«Κλείδωσε» ο αριθμός των 12.500 που θα μπουν σε κινητικότητα

Κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εγκρίθηκε η εισήγηση του Υπουργείου Παιδείας για τα άτομα που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας. Ωστόσο πηγές του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφεραν πως έχει επέλθει πλέον συμφωνία όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των 12.500 ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα πρέπει να έχει κλείσει μέχρι τη Δευτέρα, οπότε ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα. Κατά τις ίδιες πηγές, υπάρχουν σκέψεις της κυβέρνησης να ζητήσει ολιγόμηνη παράταση για το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας.

Οι διαθεσιμότητες των υπαλλήλων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Το σύνολο των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων (συμπεριλαμβανομένων των πιθανών εξαιρουμένων από τον νόμο, όπως ΑμεΑ, πολύτεκνοι κ.ά.) των 8 από τα 36 ΑΕΙ και ΤΕΙ αξιολογήθηκε, και θα τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η κατανομή τους θα γίνει ως εξής:

• Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: 498 (839 μετά την κινητικότητα)
• Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: 399 (484 μετά την κινητικότητα)
• Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: 169 (600 μετά την κινητικότητα)
• Πανεπιστήμιο Πάτρας: 118 (324 μετά την κινητικότητα)
• Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: 35 (155 μετά την κινητικότητα)
• Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: 33 (269 μετά την κινητικότητα)
• Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: 48 (240 μετά την κινητικότητα)
• Πανεπιστήμιο Κρήτης: 49 (314 μετά την κινητικότητα)

Το σύνολο των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα προέρχεται μόνον από τους κλάδους και τις ειδικότητες διοικητικού, διοικητικού / οικονομικού, διοικητικού / λογιστικού, επιστατών, επιμελητών, προσωπικού Η/Υ, τεχνικού, φυλάκων / νυχτοφυλάκων, διοικητικών γραμματέων, τηλεφωνητών / θυρωρών, διοικητικής / οικονομικής υποστήριξης, υπαλλήλων γραφείων, μεταφραστών / διερμηνέων, βιβλιοθηκονόμων, επιστατών, κλητήρων.

Όπως αναφέρεται από το Υπουργείο Παιδείας, τα 36 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας στελεχώνονται από 7.670 διοικητικούς υπαλλήλους διάφορων κλάδων και ειδικοτήτων.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

zougla.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.