Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Χαμένοι στη … μετάφραση για το Νοσοκομείο Χατζηκώστα

1 NTZIMANHS XATZHKOSTA XIROMERONEWS (2)Για πρωτόγνωρο ευτελισμό της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατά την κατάθεση ερωτήσεων στο Υπουργείο Υγείας, αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της αποκατάστασης και αξιοποίησης του Νοσοκομείου Χατζη-Κώστα στο Μεσολόγγι, κάνει λόγο η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα

Η κυρία Φούντα δηλώνει έκπληκτη εξιστορώντας τα εξής: στις 17 Ιουνίου έθεσε το ζήτημα του Νοσοκομείου, ζητώντας διευκρινίσεις για τις ενέργειες που έχουν γίνει ως προς τη διαδικασία παραχώρησης του κτιρίου ώστε να στεγαστεί η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας και λοιπές προσπάθειες αξιοποίησης και συντήρησης. 

Η απάντηση   από τον Υπουργό Υγείας Ά. Γεωργιάδη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «μνημείο προχειρότητας και γραφειοκρατίας», αφού οι διαδικασίες για το Νοσοκομείο Χατζη-Κώστα, δεν έχουν προχωρήσει, γιατί δεν υπάρχει υπάλληλος να μεταφράσει τη  διαθήκη του εθνικού ευεργέτη  Γ. Χατζηκώστα, από τα ρωσικά στα ελληνικά!

Με νέα ερώτησή της στις 27/8 η κ. Φούντα επανήλθε στο θέμα ζητώντας περαιτέρω πληροφορίες και εντείνοντας τις πιέσεις για την πρόοδο του πάγιου αιτήματος των κατοίκων του Μεσολογγίου, για να λάβει εκ νέου την ίδια απάντηση περί ελλείψεως μεταφραστή!

«Αντιλαμβανόμαστε το φόρτο εργασίας του Υπουργού Υγείας, ζητούμε όμως τον απαραίτητο σεβασμό στις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου και ενημέρωσης της Εθνικής Αντιπροσωπείας, πόσο μάλιστα σε ευαίσθητα θέματα όπως αυτό της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και της προώθησης του πολιτισμού.

 Αναμένουμε την επίσημη απάντηση του Υπουργείου, τόσο για το θέμα του Νοσοκομείου Χατζη-Κώστα, όσο και για το σοβαρότατο ατόπημα της υπηρεσίας κοινοβουλευτικού ελέγχου» αναφέρει η κυρία Φούντα.

Και για του λόγου το αληθές, παραθέτει η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ.:
 
 
Η πρώτη απάντηση του Υπουργείου Υγείας: http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/8148538.pdf
 
 
Και η πανομοιότυπη μη-απάντηση του Υπουργείου: http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/8219912.pdf

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.