Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Χωρίς λεφτά μα και χωρίς ιδέες

ιδεεσ

Οι πληροφορίες λένε ότι το αυριανό δημοτικό συμβούλιο στο Αγρίνιο θα έχει πολύ θέαμα εκτός ημερήσιας διάταξης. Αλλά θα έχει καθόλου να κάνει με την ουσία; Θα πέσει καμιά πρόταση για να ξεκολλήσουμε από την αναμονή των χρημάτων που οφείλονται σε όλους;

Πριν δύο ή τρία χρόνια θα είχαμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τη διαπάλη για όσα συμβαίνουν ευρύτερα στην κοινωνία. Για το ότι δεν πληρώθηκαν τα επιδόματα του κοσμάκη που τόσο πολύ τον αγαπούν οι σημερινοί  κρατούντες. Κι όχι απλά δεν πληρώθηκαν αλλά δεν βγήκε και μια επίσημη ανακοίνωση με μια συγγνώμη και μια ημερομηνία ή μια παραδοχή ότι «λεφτά δεν υπάρχουν». Για πόλεις σαν το Αγρίνιο ,δε, αυτό έπρεπε να είναι θεωρείται έγκλημα γιατί δεν υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες «να πέσουν λεφτά στην αγορά».

Το μέγα (και) τοπικό, κοινωνικό  θέμα είναι ότι δεν εκπληρώνεται  καμιά υποχρέωση του Κράτους αλλά αυτό ζητά φόρους για να αναπαραχθεί.  Και η «αναδιανομή» βαίνει καλώς. Ένα μικρό σόου για τις  τηλεοπτικές άδειες, έναν ΦΠΑ 23% στα γηροκομεία αφού είναι γνωστό ότι τα γερόντια ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και άρα «δεν είναι δικοί μας ψηφοφόροι που θίγονται»! Οι αγρότες διαμαρτύρονται για όλα όμως οι N.Y. Times τώρα(!) έμαθαν ότι τα 2/3 τους δεν είναι κανονικοί αγρότες και τους συμβουλεύουν να επιδιώξουν να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα ώστε η ευρωπαϊκή βοήθεια να πηγαίνει στους επαγγελματίες αγρότες! Αλλά αυτά δεν μπορούν να γίνουν εδώ, στη χώρα του υβριδικού συνδικαλισμού και των κεκτημένων. Αρκεί να δεις τον πόλεμο του φαρμάκου που ξεκίνησε για  να σκεφτείς ότι πολλά που διάβαζες για «περηφάνιες» και «προσκυνημένους» ήταν αποτέλεσμα ανταλλαγής sms μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών.

Το μεγάλο τοπικό πρόβλημα είναι ότι δεν κινείται που δεν κινείται τίποτε οικονομικά δεν πέφτει και καμιά ιδέα για τίποτε. Οι μικροεπιχειρηματίες ακούν ότι μπορεί τελικά να κουρευτούν οι όψεως των εταιριών αν δεν ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες. Την ίδια ώρα το Κράτος για να πληρώνει τα πάγια  τους κρατάει παράβολα αυτόματα από τους λογαριασμούς τους ενώ ενθαρρύνει και τον συνδικαλισμό των απίθανων «συλλόγων» των 10 ατόμων που κάνουν ότι είναι συνδικάτα μπας και πέσει κανένα πρόστιμο να κινείται το χρήμα… Βέβαια δεν συμβαίνει σε όλη τη χώρα το ίδιο ακριβώς. Για παράδειγμα στη Ν.Σμύρνη ο εκεί Εμπορικός Σύλλογος συμμετέχει σε μια προσπάθεια για να παρουσιαστούν καινοτόμες ιδέες και να κατευθυνθούν οι νέοι έμποροι σε νέες δράσεις, αποφεύγοντας τα μαγαζιά με κάλτσες ή τα ρούχα με τις μη ανταγωνιστικές τιμές. Εμείς ακόμα μετράμε τα κλειστά μαγαζιά. Έχουμε πορεία μπροστά μας μέχρι να αρχίσει να πέφτει και καμιά πρόταση ή καμιά ιδέα…

Υ.Γ. «Φίλης: Όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν ΦΠΑ να πιέσουν για καλύτερο δημόσιο σχολείο»!!!  Ποιον να πιέσουν; Έχουμε μπλέξει…

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Δυστυχώς οι ψεκασμένοι πολίτες μετά τις εκλογές του Γενάρη έχουν γίνει η πλειοψηφία στη χώρα. Μάλιστα, όπως φάνηκε και στη συνέχεια με το δημοψήφισμα και τις εκλογές του Σεπτέμβρη σαν ποσοστό επί του εκλογικού σώματος που ψηφίζει αυξάνονται.

  Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι με ιδέες, με δημιουργικότητα, οι παραγωγικοί άνθρωποι έχουν παραδοθεί και είτε δεν ψηφίζουν ή έχουν αρχίσει να “μαζεύονται” τόσο επαγγελματικά όσο και κοινωνικά προκειμένου να σώσουν ότι μπορούν.

  Το ξεβράκωμα που έχει γίνει τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους ψηφοφόρους της είναι τέτοιο που εμείς οι νοήμονες πολίτες έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά με την βλακεία του νεοέλληνα.

  Οπότε σε τοπικό επίπεδο, οι δήμαρχοι προσπαθούν (και καλά κάνουν) να κερδίσουν το μεγαλύτερο μέρος της ψεκασμένης πλειοψηφίας. Αυτοί θα τους κρατήσουν στη θέση τους.

  Όσο για τους Αγρινιώτες επαγγελματίες θα πρότεινα να μην κάνουν ανοίγματα τέτοια εποχή, να “μαζευτούν” όπως είπα πιο πάνω. Να ακολουθήσουν το ρεύμα των ψεκασμένων να δούμε που θα μας βγάλει. Γιατί αν κάνουν το λάθος να προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο, οι ψεκασμένοι θα τους βάλουν στο μάτι και θα τους καταστρέψουν…

  πχ. λένε τώρα οι ψεκασμένοι, “α ο τάδε πάει το παιδί του στο ιδιωτικό, άρα έχει λεφτά, άρα να πληρώσει και άλλους φόρους…”

 2. ΠΑΝΕ-6

  H ΠΟΛΗ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ. ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΗ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.

 3. ΠΑΝΕ-6

  ΕΠΙΣΗΣ ΚΥΡΙΕ ΣΥΜΨΗΡΗ ΘΙΞΑΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΞΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΕΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΣΧΟΥΜΕ ΟΧΙ ΑΠΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΔΕΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.