Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, 2020

“Ψάχνοντας στην Πυθωνία”, ένα νέο παιδικό βιβλίο

paidikovivlio

“Ψάχνοντας στην Πυθωνία” τιτλοφορείται το Παιδικό Βιβλίο (Εκδόσεις Τσιπούπολη) της Αγρινιώτισσας  συγγραφέως Αριάδνη Δάντε. Διαβάστε το Μήνυμα της στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς:

Η θεία Μνήμη είναι συγγραφέας. Κι όπως κάθε συγγραφέας, γράφει τις πολύτιμες σκέψεις της στα χαρτιά της ή όπως αλλιώς τα αποκαλεί : τα αντικείμενά της. Πάνω στα χαρτιά της έχει γράψει αριθμούς, γράμματα, λέξεις και λογικές απαντήσεις.

Στην ιστορία μας, η θεία Μνήμη χάνει τα αντικείμενά της και ο ανιψιός της ο Απόστολος γίνεται εξερευνητής ψάχνοντάς τα στη ζούγκλα της Πυθωνίας. Στο χέρι του κρατά πέντε μαγικά κουβαδάκια που θα τον βοηθήσουν να βρει τα αντικείμενα της θείας του.

Στο δρόμο του συναντά ένα λιοντάρι, μια καμηλοπάρδαλη, μια μαϊμού, μια ζέβρα και έναν πύθωνα. Ο Απόστολος εμπιστεύεται τα ζώα και αυτά τον βοηθούν να βρει τους χαμένους θησαυρούς της θείας Μνήμης.

Μέσα από έξι μικρές ιστορίες με σύντομους διαλόγους το παιδί συμμετέχει σε μια ιδιαίτερη αναζήτηση. Για κάθε ιστορία τίθενται δέκα ερωτήσεις, ώστε το παιδί να εξασκήσει τη μνήμη του.

Η θεία Μνήμη παραπέμπει στη μνήμη μας που χρειάζεται διαρκώς εξάσκηση, αλλά και στη μνήμη του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τα κουβαδάκια έχουν εξίσου συμβολικό χαρακτήρα.

Στον προγραμματισμό, για την αποθήκευση ενός περιεχομένου χρειάζεται να οριστεί ο κατάλληλος αποθηκευτικός χώρος. Το μέγεθος του κάθε κουβά έχει τη σημασία του, μιας και για την αποθήκευση ενός ακέραιου αριθμού, ενός γράμματος ή ενός λογικού αποτελέσματος χρειάζεται να δεσμευτεί μικρός χώρος στη μνήμη. Αντίστοιχα, ένας πραγματικός αριθμός χρειάζεται περισσότερο χρόνο σε σχέση με ένα ακέραιο μιας και περιλαμβάνει και δεκαδικό μέρος, ενώ μια φράση απαιτεί δέσμευση μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Στο βιβλίο αυτό αναδεικνύεται η πολύτιμη αξία του γραπτού λόγου, η σημασία της ομαδικής προσπάθειας για την επίτευξη ενός στόχου, ενώ δίνεται έμφαση στις ιδιότητες της πρόσθεσης, της αφαίρεσης και της σύγκρισης των αντικειμένων.

Το βιβλίο “Ψάχνοντας στην Πυθωνία” αποτελεί ένα εργαλείο εκπαίδευσης για γονείς, νηπιαγωγούς, δασκάλους, πληροφορικούς, θεατρολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, αλλά και λογοθεραπευτές.

Αγαπημένοι γονείς και εκπαιδευτικοί, πάρτε κι εσείς ένα ρόλο και παίξτε με τα παιδιά σας… ψάχνοντας στην Πυθωνία.

Mε τιμή,

Αριάδνη Δάντε

M.s.c Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

email : ariadnidante@gmail.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Βιβή Σιακαβέλλα

    Συγχαρητήρια στη συγγραφέα για την ιδέα της!!!
    Καλοτάξιδο κι αυτό το “παιχνιδοπαραμύθι”!
    Σας περιμένουμε στην όμορφη Δομνίστα, για την παρουσίαση, παιχνίδι, δραματοποίηση! Σας ευχαριστούμε!

    Φιλοπρόοδος Σύλλογος Δομνίστας Ευρυτανίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.