Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Πρωταθλητές Ελλάδας Αγρινιώτες αθλητές του Μπρίτζ

Πρωταθλητές Ελλάδας Αγρινιώτες αθλητές του Μπρίτζ
 Πρωταθλητές αναδείχτηκαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ζευγών Swiss (1-9)  που έγινε το προηγούμενο σαββατοκύριακο 18-20/5/12  στην Αθήνα, οι αγρινιώτες αθλητές  Άνθιμος Μερίτσης   και Δημήτρης Κοντός .
Ο Άνθιμος Μερίτσης είναι αθλητής του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Αγρινίου (ΚΕΔΑ) και Δημήτρης Κοντός που μένει μόνιμα στην Αθήνα είναι Αθλητής του Αθηναϊκού Ομίλου Μπριτζ.
Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ εδώ και τρία χρόνια έχει δημιουργήσει Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ στο Αγρίνιο με δύναμη 50 αθλητών στο Εντευκτήριο του Πνευματικού κέντρου   στην πλ. Μελίνας Μερκούρη ( στα τρένα ) και έχει ήδη καταγράψει πολλές  διακρίσεις.
Προπόνητής της ομίλου και πρωτεργάτης της ίδρυσης του, είναι ο Δημήτρης Κούρτης που με πολύ μεγάλη διάθεση  και αγάπη στο άθλημα, διδάσκει τα μυστικά του μπριτζ , σε παλιότερους και πιο νέους αθλητές αλλά και στα ταλέντα της παιδικής ομάδας.
Το αγωνιστικό Μπριτζ είναι ένα από τα δύο (μαζί με το σκάκι) αναγνωρισμένα πνευματικά αθλήματα.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ από το 1975 είναι ενταγμένη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μέλος της Πανευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπριτζ, αναγνωρισμένου οργανισμού από τη Διεθνή Ολυμπιακή επιτροπή. 
Το Μπριτζ δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι με χαρτιά, είναι και Άθλημα!
Ένα πνευματικό άθλημα, επίσημα αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που δεν έχει κανέναν αποκλεισμό λόγω ηλικίας.
Με το Μπριτζ δε διασκεδάζεις απλά, αναπτύσσεις τη σκέψη σου, κοινωνικοποιείσαι και βέβαια… αθλήσαι.
Στην Ελλάδα, περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι ζουν στο συναρπαστικό κόσμο του Μπριτζ, αφού αποτελούν ενεργά μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ (ΕΟΜ).
(στην φωτο ο Α. Μερίτσης … επι το έργον)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.