Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019

10o Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών Λαογραφικού Ομίλου ΓΕΑ

laografikos_gea Ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ) διοργανώνει για δέκατη συνεχή χρονιά Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2017 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Το σεμινάριο αυτό, εντάσσεται σε ένα κύκλο εξειδικευμένων δράσεων-παρεμβάσεων που πραγματοποιεί ο Λ.Ο. της ΓΕΑ σχετικά με την εκμάθηση και εμπέδωση παραδοσιακών χορευτικών γνώσεων και εμπειριών.

Προς αυτή την κατεύθυνση καθοριστικό ρόλο έχουν διαδραματίσει οι μέχρι τώρα αξιόλογες διαδικασίες προγραμματισμού και προετοιμασίας των μαθησιακών του κύκλων, αλλά και η επιστημονική γνώση και αρτιότητα των συντελεστών του.

Άλλωστε, το γεγονός της διαχρονικής του ανάπτυξης σε μια ομολογουμένως δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία, καταδεικνύει το μέγεθος της επιτυχίας του και βάζει παρακαταθήκες για την μελλοντική του πορεία και εξέλιξη.

Το σεμινάριο είναι αμιγώς αυτοχρηματοδοτούμενο από τον Λαογραφικό Όμιλο της ΓΕΑ και μπορούν να συμμετάσχουν χορευτές και χορεύτριες από όλη την χώρα.

Για φέτος και σε ότι αφορά την μαθησιακή διαδικασία του σεμιναρίου, έχουν επιλεγεί δυο περιοχές της χώρας μας με ιδιαίτερη μουσικό-χορευτική παράδοση, αλλά και σπουδαία βιωματικά χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, το σεμινάριο θα αποτελείται από δύο ενότητες κατά τη διάρκεια των οποίων θα διδαχθούν:

Α) Χοροί και Τραγούδια από τις περιοχές της ορεινής και πεδινής Καρδίτσας, με εισηγήτρια την κα Αθηνά Σιδέρη.
(Συμμετέχει τοπική παραδοσιακή ορχήστρα με τον Νεκτάριο Παπαδημητρίου στο κλαρίνο και τον Άρη Ντίνα στο τραγούδι).

Β) Χοροί και Τραγούδια από την περιοχή Ρουμλούκι, με εισηγητές την κα Ζωή Βεσυροπουλου και τον κο Αχιλλέα Τσιάρα.
(Συμμετέχει η παραδοσιακή ορχήστρα του Βαγγέλη Ψαθά ).

Στα πλαίσια του σεμιναρίου και συγκεκριμένα το Σάββατο το βράδυ, 18 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παραδοσιακή μουσικό-χορευτική βραδιά σε αίθουσα της πόλης με την συμμετοχή των ορχηστρών που θα λάβουν μέρος στο σεμινάριο.
Για περισσότερες πληροφορίες σε ότι αφορά συμμετοχές αλλά και το σεμινάριο γενικότερα, μπορείτε να απευθύνεστε στη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου – Παπαστράτειο Μέγαρο, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, η στο τηλέφωνο 26410 24767, e-mail: laografikosomilos_gea@yahoo.gr , καθώς επίσης και στον χοροδιδάσκαλο του Λαογραφικού Ομίλου κο Γεώργιο Τσελίκα στο κινητό τηλ 6977285049.

 

 

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.