Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

1ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου: ο ασφυκτικός προαυλισμός των παιδιών και το όμορο οικόπεδο

1ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου: ο ασφυκτικός προαυλισμός των παιδιών και το όμορο οικόπεδο

To πρόβλημα στη σχολική στέγη του Αγρινίου είναι μεγάλο και κατά κύριο λόγο αφορά τα νηπιαγωγεία. Τα περισσότερα στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια με τις συνθήκες να μην είναι κατάλληλες. Υπάρχουν νηπιαγωγεία όπου μαθήματα γίνονται ακόμη και σε παλαιά κοντέινερ.

Στενότητα χώρου ωστόσο αντιμετωπίζει και το 1ο Νηπιαγωγείο (επί της οδού Προόδου ) αναφορικά με το προαύλιο καθώς για το διάλλειμα των νηπιών χρησιμοποιείται ο χώρος πάρκινγκ των αυτοκινήτων των ιδιοκτητών του οικήματος.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, η προϊσταμένη προτείνει στη δημοτική αρχή την ενοικίαση όμορου οικοπέδου.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα η διευθύντρια αναφέρει στην επιστολή που εστάλη στον δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου και κοινοποιήθηκε στη Σχολική Επιτροπή Π.Ε. και σε γονείς προκύπτει ένα ενδιαφέρον ιστορικό γύρω από το οικόπεδο.

Τον Φεβρουάριο του 2016 ο ιδιοκτήτης τοι οικοπέδου προσφέρθηκε να το παραχωρήσει δωρεάν ωστόσο ο δήμος δεν έδειξε ενδιαφέρον. Η διεύθυνση του νηπιαγωγείο επανήλθε ζήτημα και προ ημερών υπήρξε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου ο οποίος πλέον το προσφέρει για χρήση ως προάυλιο έναντι ελαχίστου ποσού.

Η δημοτική αρχή Αγρινίου ενημερώθηκε για τις νέες εξελίξεις και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής ήλθε σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη. Στο Νηπιαγωγείο ελπίζουν να βρεθεί λύση για να προαυλίζονται επαρκώς τα 43 παιδάκια . Μέχρι τότε ελπίζουν να τους επισκεφθεί και ο δήμαρχος για να έχει ιδία άποψη.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΝΟΤΕ

    Αυτό το γράφεται.. το τι γίνετε στο νυπιαγωγιο του δοκιμίου δεν γράφετε τίποτα.. Το ένα παιδάκι πάνω στο άλλο σαν σαρδέλες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.