Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020

28 Θεολόγοι από τo Αγρίνιο ζητούν αναστολή των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών των Θρησκευτικών

thriskeutika-1

28 Θεολόγοι από την περιοχή του Αγρινίου κατέθεσαν αίτημα άμεσης αναστολής των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στο μάθημα των Θρησκευτικών. Το αίτημα κατατέθηκε στον Υπουργό Παιδείας κ. Νικόλαο Φίλη και στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.Κοινοποιήθηκε εξάλλου στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, στον Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά,τον Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων κ. Δημήτριο Δημακόπουλο και στην Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων.
Αναφέρουν οι Θεολόγοι:
Οι παρακάτω υπογράφοντες καθηγητές θεολόγοι Σχολείων νομού Αιτωλοακαρνανίας (περιοχής Αγρινίου) ζητούμε την άμεση αναστολή των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών για τους παρακάτω λόγους:
1. Σημαντικότατο εμπόδιο είναι η μη ύπαρξη βιβλίου για τους μαθητές, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο μάθημα και καθιστά προβληματική τη διεξαγωγή του μαθήματος.
2. Θεωρούμε αναγκαία προϋπόθεση για την εφαρμογή οποιασδήποτε αλλαγής, να προηγηθεί συστηματική επιμόρφωση όλων των συναδέλφων θεολόγων.
3. Οι υποδομές, στα περισσότερα σχολεία, δεν μπορούν να υποστηρίξουν τη διδασκαλία των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών, που είναι ιδιαίτερα απαιτητικά τόσο ως προς την μεθοδολογία τους, όσο και ως προς το περιεχόμενο και τον όγκο του διδακτικού υλικού.
4. Επιπροσθέτως, τα Νέα Προγράμματα Σπουδών για το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, σε πολλές διδακτικές τους ενότητες, περιλαμβάνουν ετερόκλιτα θρησκειολογικά στοιχεία ταυτοχρόνως με ορθόδοξες χριστιανικές θέσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο ορθόδοξος μαθητής να περιπέσει σε θρησκευτική σύγχυση και πνευματικό αποπροσανατολισμό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.