Στα 28 της χρόνια, η εντυπωσιακή Κωνσταντίνα Μητσοτάκη έχει ήδη θέση σεφ στην Βουλή. Μιλώντας στην εφημερίδα “Secret” αποκάλυψε πως ο πατέρας της Γιάννης Μητσοτάκης ήταν δεύτερος ξάδελφος του πατέρα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως λέει, δεν έχει τίποτα να κρύψει, αφού πήρε την θέση χάρη στις ικανότητές της.
“Το ότι ασχολήθηκα με τη μαγειρική το οφείλω στους γονείς μου, και ειδικά στον μπαμπά μου που με προέτρεψε να ασχοληθώ με αυτό στο οποίο ήμουν καλή και αγαπούσα. Είχα διαβάσει πολύ για να δώσω Πανελλαδικές. Ήθελα να γίνω αξιωματικός ης Αστυνομίας. Είχα στρεσαριστεί πολύ. Τελικά τη λύση την έδωσε ο μπαμπάς μου. Κάναμε έρευνα μαζί και στα 18 μπήκα στη σχολή. Παράλληλα, εργαζόμουν σε μικρά εστιατόρια μέσω αγγελιών. Δεν πήγα πουθενά συστημένη, μέχρι να φτιάξω τον κύκλο μου”, αναφέρει η 28χρονη Κωνσταντίνα.
Μιλώντας για τις προκλήσεις του επαγγέλματός της, ανέφερε: “Η μαγειρική, η κουζίνα είναι δύσκολη. Ορθοστασία, ατελείωτες ώρες δουλειάς, τροφοδοσία, σηκώνεις πολύ βαριά αντικείμενα, τεράστιες κατσαρόλες. Στερείσαι πολλά. Είναι ένα επάγγελμα που είσαι συνεχώς μέσα στα λάδια, σε υψηλές θερμοκρασίες, στο τρέξιμο. Ίσως γι’ αυτό θεωρείται για μία γυναίκα πιο δύσκολο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ακατόρθωτο”.
Μιλώντας για την εμπειρία της στην κουζίνα του κοινοβουλίου, ανέφερε: “Ο κόσμος της Βουλής τρέχει σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι θέλουν να σερβιριστούν γρήγορα, να τελειώσουν το φαγητό τους, να κατέβουν να συνεχίσουν τη δουλειά τους ή να μιλήσουν στο Κοινοβούλιο. Προσπαθώ με την ομάδα μου τα πιάτα να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεγμένα και να έχουμε άλλες γεύσεις! Ο κόσμος στο Κοινοβούλιο δεν θέλει κάθε μέρα γκουρμέ. Θέλει και απλές γεύσεις, καθημερινές”.
Όπως αποκάλυψε, έχει μαγειρέψει για όλους τους αρχηγούς κομμάτων. “Οι Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης γευματίζουν συχνά στο εστιατόριο, όπως και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και ο Βασίλης Στίγκας και ο Δημήτρης Νάτσιος. Ο Αλέξης Τσίπρας προτιμά να παραγγέλνει στο γραφείο του, ενώ κάποιες φορές έχουν γίνει παραγγελίες και από το πρωθυπουργικό γραφείο”.
“Οι πελάτες είναι πολύ πιο απαιτητικοί σε σχέση με τα άλλα εστιατόρια. Υπάρχουν παραγγελίες όπως κοτόπουλο medium rare ή χοιρινό, δύο κρέατα που πάντως δεν παίρνουν βαθμό ψησίματος”, εξηγεί η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη και καταλήγει:
“Από τα πιάτα που προτιμώνται είναι η γαλλική φασολάδα. Είχε γίνει χαμός με την cassoulet, δεν περίμενα να αρέσει τόσο. Το δεύτερο είναι το κοτόπουλο γιακιτόρι και το τρίτο τα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ και τρούφα”.
Πηγή: thetoc.gr
1 Σχόλιο
Μάλιστα… Το μόνο καλό είναι ότι τους χτυπάμε εκ των έσω, με την μαγειρική της αδέκαστης!