Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

29η Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης

29η Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης καθιερώθηκε από την IFPA και γιορτάζεται στις 29 Οκτωβρίου από το έτος 2004.

Το Επιδέρμια, ο σύλλογος που έχει την τιμή να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην IFPA, τονίζει τη σημασία που έχει το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας που είναι «Ενημερώσου». Η γνώση αποτελεί δύναμη για τον ασθενή, ο οποίος έχοντας την κατάλληλη πληροφόρηση μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα τη νόσο του με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής. Με τη σωστή ενημέρωση όλοι οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν ότι η Ψωρίαση δεν μεταδίδεται, ότι δεν αποτελεί μόνο μία δερματική ασθένεια, αλλά μία ασθένεια με σοβαρές συννοσηρότητες και να διαλυθούν μύθοι και προκαταλήψεις σχετικά με αυτήν. Οι ενημερωμένοι σύλλογοι ασθενών είναι ποιο αποτελεσματικοί στη στήριξη των ανθρώπων με διάγνωση ψωρίασης. Οι ενημερωμένοι φορείς λήψεων αποφάσεων εφαρμόζουν σχέδια δράσης και υποστηρίζουν δυναμικά τους ασθενείς.

Τα ηχηρά μηνύματα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης 2020 μεταδίδονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Συλλόγου Επιδέρμια, όλο το μήνα Οκτώβριο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, Επιδέρμια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση-webinar με τίτλο «Ενημερώσου για την Ψωρίαση» την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020, ώρα 18:30, στο facebook.com/epidermia. Το Επιδέρμια, έχοντας πάντα ως επίκεντρο τον ασθενή και την έγκυρη ενημέρωση για τη νόσο, δίνει τη δυνατότητα στους ασθενείς να θέσουν απευθείας ερωτήματα στους γιατρούς που θα είναι καλεσμένοι στο webinar. Ειδικότερα, στις ερωτήσεις θα απαντήσουν οι διακεκριμένοι επιστήμονες  Δημήτριος Ιωαννίδης (Καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας Α.Π.Θ., Διευθυντής Α’ Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Κλινικής Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νοσημάτων Γ.Ν.Θ.) και Μαρία Πολίτου (Δερματολόγος– Αφροδισιολόγος, Επιμελήτρια Α’, Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων, ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Α. Συγγρός).  Καλούμε, λοιπόν, όλα τα μέλη μας και όλους τους ασθενείς να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν το webinar «Ενημερώσου για την Ψωρίαση» ζωντανά στο facebook.com/epidermia. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών GENESIS pharma και UCB.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ

O Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, Επιδέρμια, δημιουργήθηκε το 2015 αποκλειστικά από ασθενείς, μέσα από την πρόδηλη ανάγκη τους να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Ο πρωταρχικός στόχος είναι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών και η υποστήριξή τους με κάθε τρόπο και μέσο. Επίσης, το Επιδέρμια στοχεύει στην πληροφόρηση και ενημέρωση των ασθενών και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με την ψωρίαση και την ψωριασική αρθρίτιδα. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς η αποστιγματοποίηση της νόσου αποτελούν προτεραιότητα για το Επιδέρμια.

Το Επιδέρμια εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών με Ψωρίαση IFPA, στην Πανευρωπαική Ομπρέλα Συλλόγων Ασθενών με Ψωρίαση Europso καθώς και στον φορέα IDEOM στις ΗΠΑ. Επιπλέον, το Επιδέρμια είναι μέλος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος.

Περισσότερες πληροφορίες για το Επιδέρμια μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα www.epidermia.gr  ή στο τηλέφωνο 2315553780

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.