Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

450 αιτήσεις στο Δασαρχείο Αμφιλοχίας για άδεια προμήθειας καυσόξυλων

450 αιτήσεις στο Δασαρχείο Αμφιλοχίας για άδεια προμήθειας καυσόξυλων

images (2)Αναμένεται να ξεπεράσουν τις 450 οι αιτήσεις που θα υποβάλλουν πολίτες στο Δασαρχείο Αμφιλοχίας προκειμένου να εκδώσουν άδεια προμήθειας καυσόξυλων. Aν μάλιστα ικανοποιηθούν όλες, αντιστοιχούν σε 2.500 χωρικά κυβ. μέτρα.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει για μια ακόμη χρονιά ότι η οικονομική κρίση είναι εκείνη που τους οδηγεί στην ουρά αναζητώντας εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης. Με δεδομένη την απαγορευτική για τους περισσότερους τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι τουλάχιστον οι μισές απ’ τις αναμενόμενες αιτήσεις κατατέθηκαν μέσα στις πρώτες είκοσι ημέρες από την έναρξη της προθεσμίας. Αύριο Πέμπτη 14/11/2013 αναμένεται η διάθεση των πρώτων 100 “μερίδων” από τις αντίστοιχες αιτήσεις, εκτός αν η ισχυρή βροχή ανακόψει το κύμα των δικαιούχων.

Το Δασαρχείο Αμφιλοχίας για τη διάθεση καυσόξυλων για ατομικές ανάγκες των κατοίκων της περιφέρειας της δικαιοδοσίας του, ενημερώνειως εξής του δήμους και τις δημοτικές ενότητες :

Σας γνωρίζουμε ότι, από την υπηρεσία μας παράγονται με αυτεπιστασία καυσόξυλα δρυός από τα δημόσια δάση της περιφέρειας μας τα οποία μπορούν να διατεθούν και για κάλυψη ατομικών αναγκών των κατοίκων σας, με την κάτωθι διαδικασία:

1. Οι κάτοικοι της περιφέρειας του δασαρχείου Αμφιλοχίας, που επιθυμούν να προμηθευτούν καυσόξυλα παραγωγής Κ.Ε.Δ. θα απευθύνονται στις οικείες Δημοτικές Ενότητες για την συμπλήρωση της αίτησης και τη χορήγηση των σχετικών δικαιολογητικών:

α)Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, β)Βεβαίωση συνταξιούχου ΟΓΑ, γ)Βεβαίωση πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας , δ)βεβαίωση αναπηρίας σε ποσοστό άνω του 67% στ) Βεβαίωση μακροχρόνιας ανεργίας, ε)Βεβαίωση στρατευμένων οικογενειαρχών.

2. Οι ανωτέρω μετά από σχετικό έλεγχο, Θα γνωματεύσουν επί των αιτήσεων και θα τις υποβάλλουν ανά 15μερο με συγκεντρωτική κατάσταση την τελευταία ημέρα του 15νθήμερου.

3. Οι αιτούντες χωρίς άλλη ειδοποίηση, θα πηγαίνουν στο κοινοτικό κατάστημα Σταθά (Ποταμιά), πέντε ημέρες μετά την λήξη του 15νθήμερου, κάθε Πέμπτη από ώρα 08:00 έως 12:30 και στο διάστημα από 14 -11-2013 έως 12-12-2013 για την πληρωμή του τιμήματος που αναλογεί και στη συνέχεια αυθημερόν στο δάσος για την φόρτωση των καυσόξυλων.

Επειδή τα καυσόξυλα αυτά προορίζονται αποκλειστικά για την κάλυψη ατομικών αναγκών, απαγορεύεται η διάθεση τους σε τρίτους ή στο εμπόριο. Για το σκοπό αυτό η υπηρεσία μας θα ενεργεί σχετικούς ελέγχους και παραβάτες θα διώκονται ποινικά.

Το τίμημα διάθεσης έχει ως ακολούθως:

Α) Για του μονίμους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Σταθά, Αγριδίου της Δ.Ε. Ινάχου και των συνοικισμών Βαλμάδας και Θεριακησίου της Δ.Ε. Μενιδίου 17,27 Ευρώ κατά χ.κ.μ. στο δασόδρομο.

Β) Για όσους από τους ανωτέρω είναι συνταξιούχοι ΟΓΑ, πολύτεκνες & τρίτεκνες οικογένειες, ανάπηροι σε ποσοστό άνω του 67%, μακροχρόνιοι άνεργοι καθώς και για τους στρατεύσιμους οικογενειάρχες και που οι συνταξιούχοι ΟΓΑ, οι πολύτεκνοι και οι οικογένειες των στρατεύσιμων κατά το χρόνο της θητείας τους είναι μόνιμοι κάτοικοι των ως άνω περιοχών 14,23 Ευρώ κατά χ.κ.μ. και μέχρι του ποσού των 10 χ.κ.μ. κατά δικαιούχο στο δασόδρομο, ανάλογα με την επάρκεια ή μη καυσόξυλων και τις πραγματικές ανάγκες του καθενός.

Γ) Για του μόνιμους κατοίκους των τοπικών διαμερισμάτων Μενιδίου, Φλωριάδας της Δ.Ε. Μενιδίου και Λουτρού Ανοιξιάτικου της Δ.Ε. Αμφιλοχίας του Δήμου Αμφιλοχίας και Πατιόπουλο, Περδικακίου, Εμπεσού, Χαλκιοπούλων της Δ.Ε. Ινάχου 19,00 Ευρώ κατά χ.κ.μ. στο δασόδρομο.

Δ) Για όσους από τους ανωτέρω εμπίπτουν στην περίπτωση της παραγράφου (β) δηλαδή είναι συνταξιούχοι ΟΓΑ, κ.λ.π., 15,65 Ευρώ κατά χ.κ.μ. στο δασόδρομο.

Ε) Για τους πυροπαθείς και πληγέντες από θεομηνίες και οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στις παραπάνω παραγράφους 19,00 Ευρώ κατά χ.κ.μ, στο δασόδρομο.

ΣΤ) Για τους κατοίκους της υπόλοιπης περιφέρειας του Δασαρχείου το τίμημα καθορίζεται κατά τον χρόνο έγκρισης διάθεσης των καυσόξυλων και θα ανέρχεται στο μέσο τίμημα που επιτεύχθηκε σε δημοπρασία στην περιοχή μας ή στη χώρα μειωμένο κατά 5% και μέχρι του ποσού των 10 χ.κ.μ. και για μονοτάξια σχολεία, εκκλησίες κ.λ.π., και 5 χ.κ.μ. κατά δικαιούχο για τους άνω κατοίκους.

O Δασάρχης Αμφιλοχίας

Δημοσθένης Γ. Θεοχαρόπουλος M.Sc, Ph.D Δασολόγος με βαθμό Γ΄

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.