Κυριακή, Φεβρουάριος 17, 2019

Ξεκινά το 45ο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Παίδων στο Αγρίνιο, δεύτερη φορά μετά από 32 χρόνια

sinenteuxi_missas_mpasket_grizis-nikakis (1)

Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε σήμερα στο Δημαρχείου Αγρινίου με αφορμή την έναρξη του 45ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Παίδων που θα διεξαχθεί στην πόλη  από 20 – 24 Ιουνίου.

Στο πρωτάθλημα μετέχουν 6 σύλλογοι, οι Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, ΔΕΚΑ, Ηράκλειο , Προμηθέας Πάτρας και Αρίων Ξάνθης.

Την παρουσίαση της διοργάνωσης έκαναν ο  προπονητής εθνικών κλιμακίων Κώστας Μίσσας, ο Γενικός  Γραμματέας της  ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο πρόεδρος ΕΣΚΑΒΔΕ, μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ και έφορος της Εθνικής Ανδρών Κώστας Νικάκης και ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού Νίκος Γκρίζης.

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο ο κ. Νικάκης θύμισε ότι το 45ο Πρωτάθλημα Παίδων είναι το δεύτερο που γίνεται  στο Αγρίνιο αφού είχε προηγηθεί ένα άλλο 32 χρόνια πριν, το μακρινό 1986, «λίγες μέρες μετά το Τσερνομπίλ», όπως είπε. Έκανε λόγο για τους επόμενους παίκτες των εθνικών ομάδων και για έξι πολύ καλές ομάδες, ευχήθηκε να πάρουν χαρά οι φίλαθλοι της περιοχής ενώ υπενθύμισε πως υπάρχει και μια άλλη παράλληλη εκδήλωση με τον δήμο Αγρινίου. Στην αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου  θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Είμαστε πια Πρωταθλητές» ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής, το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 11 το πρωί.

Εμφανώς συγκινημένος από τον θάνατο του ομοσπονδιακού προπονητή του 1987, Κώστα Πολίτη, ήταν ο Γ.Γ. της ΕΟΚ, ο οποίος επέμεινε στην συνεχή διεύρυνση της βάσης όσων ασχολούνται με το μπάσκετ και στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε τοπικό επίπεδο. Ο κ. Τσαγκρώνης ζήτησε την βοήθεια των μέσων επικοινωνίας ενώ εξήρε την συμμετοχή του δήμου Αγρινίου για τις βάσεις που μπαίνουν στο τοπικό μπάσκετ.

Ο Κώστας Μίσσας θυμήθηκε κι εκείνος τον Κώστα Πολίτη, λέγοντας πως υπήρξε παίκτης του, ενώ έκανε ειδική μνεία σε αυτή τη φουρνιά του 2003 που έχει εξαιρετικό ταλέντο, όπως είπε. Επεσήμανε πως μόνο ο πολιτισμός και ο αθλητισμός μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά μακριά από τους κινδύνους, θεωρώντας παράλληλα καλή εξέλιξη που το Πρωτάθλημα Παίδων γίνεται φέτος στην επαρχία.

Από την πλευρά του ο κ. Γκρίζης εξέφρασε κι εκείνος τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Κώστα Πολίτη λέγοντας ότι κι ο ίδιος ανήκει στην γενιά που ασχολήθηκε με το μπάσκετ και λόγω Κώστα Πολίτη. Τόνισε ότι είναι πολύ ωραίο να βλέπεις μικρά παιδιά να αγωνίζονται και να διακρίνονται, εκφράζοντας  την εκτίμηση ότι ο κόσμος του Αγρινίου θα αγκαλιάσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. «Έχει επιτυχίες το τοπικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, τόσο στις εθνικές κατηγορίες όσο και στις μικρές ηλικίες, κι εμείς, ως δήμος, επενδύουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις διότι αναμένουμε πολλαπλά οφέλη», κατέληξε ο αντιδήμαρχος Αγρινίου.

Διαβάστε το πρόγραμμα ΕΔΩ 

sinenteuxi_missas_mpasket_grizis-nikakis (2) sinenteuxi_missas_mpasket_grizis-nikakis (3) sinenteuxi_missas_mpasket_grizis-nikakis (4) sinenteuxi_missas_mpasket_grizis-nikakis (5)sinenteuxi_missas_mpasket_grizis-nikakis (7) sinenteuxi_missas_mpasket_grizis-nikakis (8) sinenteuxi_missas_mpasket_grizis-nikakis (9) sinenteuxi_missas_mpasket_grizis-nikakis (10) sinenteuxi_missas_mpasket_grizis-nikakis (11)

Φωτό Κώστας Παραβατός 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.