Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

5.000 τόνοι σκουπιδιών Πύργου και Ολυμπίας στο ΧΥΤΑ Πάλαιρου

5.000 τόνοι σκουπιδιών Πύργου και Ολυμπίας στο ΧΥΤΑ Πάλαιρου

skoupidia-750x399Στο ΧΥΤΑ Παλαίρου θα μεταφερθούν σημαντικές ποσότητες σκουπιδιών από τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία. Αυτό αποφασίστηκε το βράδυ της Παρασκευής στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Βόνιτσας, ύστερα από εισήγηση του δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη. Βέβαια στην απόφαση αυτή υπήρξε σημαντική η παρέμβαση που έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο μαρτύριο των πολιτών των δύο δήμων στην Ηλεία.
Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, 4.000 τόνοι σκουπιδιών από το δήμο Πύργου και 1.000 σκουπιδιών από το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας θα μεταφερθούν στο ΧΥΤΑ Παλαίρου το επόμενο διάστημα με κοντέινερς.
Βέβαια στη Βόνιτσα δεν λείπουν οι φωνές αντίδρασεις, αλλά φαίνεται πως η δημοτική αρχή έχει σημαντικά επιχειρήματα για να τις κάμψει.
Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με τους 3.000 τόνους που αποφασίστηκε να μεταφερθούν στο ΧΥΤΑ Δυτικής Θεσσαλίας στα Τρίκαλα, δίνουν πραγματική ανάσα κυρίως στον Πύργο και τη δυνατότητα να καθαρίσει επιτέλους ο τόπος από τα σκουπίδια που έχουν πνίξει τα πάντα.

ilialive.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.