Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Παλεύει η πρωτοβουλία με την ασχήμια στις γειτονιές

 

Από το agrinionews.gr οι αναγνώστες έχουν δει πολλές εικόνες από αξιέπαινες «ιδιωτικές» πρωτοβουλίες πολιτών όπως και ατελείωτη γαϊδουριά από συμπολίτες μας στην καθημερινότητά τους. Υπάρχουν φυσικά πάρα πολλά μέρη της πόλης που τα δύο αυτά συμβαδίζουν. Στην ίδια γειτονιά κοντά στον Άγιο Γεώργιο υπάρχει αφθονία και από τα δύο.

Στις πρώτες εικόνες μπορεί να δει κανείς την πρωτοβουλία που έχει πάρει η οικογένεια Λυμπέρη, που ζει απέναντι από το σχολικό συγκρότημα στη Δ. Κομνηνού και έχει φυτέψει δέντρα(!) στα κενά του πεζοδρομίου που συνήθως αφήνονται από το δήμο για το σκοπό αυτό. Τα δέντρα αυτά φροντίζονται από ασθένειες, περιφράσσονται, ποτίζονται και…φρουρούνται από κακόβουλες πράξεις όσων θέλουν να πάρουν ένα κλαράκι περνώντας ή και να κατεβάσουν ολόκληρο το δέντρο αν γίνεται από ανεξήγητη μανία.. Κι όλο αυτό γίνεται από το μεράκι μελών της παραπάνω οικογένειας που έχει σαν βάση δυο αδέρφια. Μάλιστα έχουν ζητήσει από το δήμο και στο απέναντι πεζοδρόμιο που είναι μπροστά στα σχολεία, επίσης να ανοιχτούν τρύπες για να φυτευτούν-πάλι με έξοδα των ίδιων- δέντρα και απέναντι. Επίσης έχει ζητηθεί να μονοδρομηθεί επιτέλους και ο δρόμος που περνά μπροστά από τα σχολεία και στο άνοιγμα και στο κλείσιμο δημιουργείται χάος. (Ο δρόμος και στο σχέδιο πόλης που είχε γίνει επί Σώκου ήταν μονοδρομημένος σε κάθοδο).

Στην ίδια περιοχή όμως υπάρχουν και οι λεγόμενες αντίρροπες δυνάμεις. Τι κι αν προσπαθεί ο αντιδήμαρχος κ. Σφυρής να έχει μια τακτική καθαρίστρια στην περιοχή ή να περνά συχνά η αποκομιδή και ένα μηχάνημα-σκούπα. Παιδιά και γονείς από φροντιστήρια που υπάρχουν στην περιοχή και από τα σχολεία, παίκτες του μπάσκετ και άλλων σπορ, αλλά και άλλοι…ενεργοί πολίτες, αφήνουν τα σκουπίδια τους όπως φαίνεται στη φωτογραφία ή πετάνε στο δρόμο τα νεανικά κρουασάν και πατατάκια κατά δεκάδες λόγω του ότι κάποια στιγμή σχολάνε! Παράλληλα το σχολικό συγκρότημα που βάφτηκε πριν λίγο καιρό με πρωτοβουλία των δασκάλων έχει αποκτήσει ήδη τη γνωστή εικόνα με τις διαφόρων ειδών «υπογραφές».

Καλώς ή κακώς υπάρχουν περιοχές στη πόλη που δέχονται μεγαλύτερο φορτίο από την γαϊδουριά μας και αυτές δεν είναι πάντα στο κέντρο. Οι πρωτοβουλίες κάποιων πολιτών ισορροπούν κάπως τα πράγματα αλλά μέχρι πότε;

Κάτι πρέπει να γίνει για να μάθουν τα παιδιά ότι σχολώντας ή παίζοντας δεν πρέπει να αφήνουν το στίγμα τους αφού φύγουν από το χώρο, όπως πρέπει να μάθουν και οι γονείς για το πώς πετάμε τα σκουπίδια μας. Δυστυχώς είμαστε ακόμη στα βασικά.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.