Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Aιτωλική: σύσκεψη για το Πρόγραμμα CULTEMA

Aιτωλική: σύσκεψη για το Πρόγραμμα CULTEMA

Από τη Δευτέρα 13/05/13 έως την Τετάρτη 15/05/13 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Α.Ε. ΟΤΑ τεχνική σύσκεψη για το Πρόγραμμα CULTEMA (Cultural Value for Sustainable Territorial Governance and Marketing) / SEE, όπου συμμετείχαν φορείς από την Ιταλία (Περιφέρεια του Veneto, Περιφερειακή Ένωση Εμπορικού Επιμελητηρίου και Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης της Βενετίας, την Αυστρία (Πανεπιστήμιο του Gratz), τη Ρουμανία (Υπουργείο Πολιτισμού), την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (Υπουργείο Πολιτισμού), τη Δημοκρατία της Σερβίας (Υπουργείο Πολιτισμού) και το Μαυροβούνιο (Υπουργείο Πολιτισμού).

Σκοπός του προγράμματος CULTEMA, στο οποίο συμμετέχει η Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ είναι η δημιουργία κοινής στρατηγικής μάρκετινγκ και εφαρμογών καινοτόμων σχεδίων διακυβέρνησης με στόχο την αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την πολιτιστική κληρονομιά. Η δημιουργία των εργαλείων αυτών αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση των διοικητικών, κοινωνικών και οικονομικών εμποδίων που συναντούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για πολιτισμικά μνημεία και ιστορικής και τοπικής αξίας ακίνητα.

Η σύσκεψη αφορούσε τον προγραμματισμό των ενεργειών για την υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος, που έχει σαν παραδοτέα την εκπόνηση μελέτης αναφορικά με τις συμμετοχικές διαδικασίες που έχουν ήδη εφαρμοστεί στις περιοχές των εταίρων και έχει προταθεί σχετική μεθοδολογία (Focus Groups) για τη διαβούλευση που αυτοί θα πραγματοποιήσουν, την καταγραφή εφαρμοσμένης πολιτισμικής διακυβέρνησης των εμπλεκόμενων χωρών, μέσω της επεξεργασίας της οποίας θα προκύψει ένα νέο μοντέλο πολιτισμικής διακυβέρνησης, τη δημιουργία βάσης δεδομένων, όπου προβάλλονται τα ακίνητα των συμμετεχόντων φορέων, με σκοπό την ανάδειξη και την περεταίρω αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος γύρω από αυτά, τη δημιουργία καρτών δεδομένων για τα επιλεγμένα ακίνητα των συμμετεχουσών περιοχών, την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας του επιλεγμένου ακινήτου πολιτιστικής κληρονομιάς, την εκπόνηση μελέτης ανάλυσης της κτηματομεσιτικής

αγοράς και την εκπόνηση μελέτης για την στρατηγική marketing, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης Ιούνιο 2012 έως Ιανουάριο 2014.

Τη δεύτερη μέρα της τεχνικής σύσκεψης δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον κ. Danielle Sferra (εκπρόσωπο της Περιφέρειας της Βενετίας) και την κα. Ζιαμπάρα Μαρία (αντιδήμαρχο Δήμου Ναυπακτίας).

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.