Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

‘Aλλο ένα πρόβλημα στο Νοσοκομείο

‘Aλλο ένα πρόβλημα στο Νοσοκομείο

egxeirisi-xeirourgeio-metamosxeusiΠολλά είναι τα προβλήματα και οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Αγρινίου και σε αυτά προστέθηκε άλλο ένα καθώς δεν γίνονται χειρουργεία καταρράκτη ενώ φεύγει με απόσπαση για Αθήνα ο χειρούργος οφθαλμίατρος
Το αίτημα του χειρούργου οφθαλμίατρου για απόσπασή του σε άλλο νοσοκομείο έγινε δεκτό από πρόσφατο Δ.Σ. του νοσοκομείου Αγρινίου. Ο οφθαλμίατρος, ο μόνος που χειρουργούσε καταρράκτη στο νοσοκομείο, είχε καταθέσει το αίτημα αυτό και σε προηγούμενα Δ.Σ., τότε όμως δεν είχε γίνει δεκτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός αντιμετώπιζε πρόβλημα με τις προμήθειες φακών για να προχωρήσει στα χειρουργεία, αφού η προμήθεια έφτανε για έναν περιορισμένο αριθμό χειρουργείων, τη στιγμή που στη λίστα αναμονής υπήρχαν τα τριπλάσια περιστατικά! Το χρονικό διάστημα που μεσολαβούσε από την παραγγελία μέχρι να φτάσουν οι φακοί ήταν τεράστιο, με αποτέλεσμα ο γιατρός να προχωρά σε χειρουργεία τον ένα μήνα και για αρκετό καιρό να μην μπορεί να προγραμματίσει κανένα, την ώρα που η λίστα αναμονής μεγάλωνε. Λέγεται μάλιστα στο Νοσοκομείο που δεν έλειπαν και οι παρεμβάσεις για το ποιοι θα πάρουν σειρά προτεραιότητας για το χειρουργείο.
Χειρουργείο καταρράκτη στο νοσοκομείο πάντως έχει να γίνει από αρχές καλοκαιριού, ενώ στο τελευταίο Δ.Σ. αποφασίστηκε η προμήθεια ενός ακόμη αριθμού φακών. Το αν ο χειρούργος θα προχωρήσει, όταν φτάσουν οι προμήθειες, και στα χειρουργεία αυτά μέχρι την απόσπασή του ή το αν θα καλυφθούν από άλλον γιατρό, είναι ακόμη άγνωστο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. kes

    Βεβαια. Περισσευουν οι γιατροι στο νοσοκομειο, ας φυγει και κανενας. Κανενας δε μιλαει, ερχονται χειροτερες μερες για ολους.

  2. pol

    Εγώ λέω, Να ξαναγίνουμε άνθρωποι. Να ξαναρθρώσουμε λόγο. Όχι άλλα λόγια.
    «Ο κόσμος εξαγριώνεται»”Κύριε άσχετε, ανύπαρκτε” πολιτευτή. Ξαναγίνεται ΆΝΘΡΩΠΟΙ. Και μην κλείνετε Νοσοκομεία και κλίνες στο μεγαλύτερο Νομό της Χώρας. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.