Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

«Aνεπίτρεπτο μπάζωμα σε βάρος υγροτόπου στο Κρυονέρι»

«Aνεπίτρεπτο μπάζωμα σε βάρος υγροτόπου στο Κρυονέρι»

2Για «ανεπίτρεπτο μπάζωμα σε βάρος υγροτόπου στο Κρυονέρι», κάνει λόγο η Περιφερειακή Γραμματεία Δυτικής Ελλάδας των Οικολόγων Πράσινων.

Ειδικότερα υποστηρίζεται πως ιδιαίτερα επιζήμια επέμβαση για την υγροτοπική περιοχή του καλαμιώνα που βρίσκεται στη περιοχή του Κρυονερίου, στη βάση του βουνού της Βαράσοβας, επιχείρησε ο Δήμος Ναυπακτίας την Πέμπτη 21 Μαΐου. Πρόσχημα ο «καθαρισμός» της περιοχής που βρίσκεται πολύ κοντά στη γνωστή κολυμβητική παραλία του Κρυονερίου.
Αποψιλώθηκε, με χρήση χωματουργικού μηχανήματος, μέρος του καλαμιώνα και επιχειρήθηκε μπάζωμα παρότι η περιοχή είναι ένας από τους βιότοπους της αναπαραγωγής του χελιού.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Δυτικής Ελλάδας ενημέρωσαν αυθημερόν το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περ. Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας αλλά και την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας και οι αντίθετες με την περιβαλλοντική νομοθεσία ενέργειες δεν προχώρησαν την Παρασκευή 22 Μαΐου.
«Ζητούμε και δημόσια τόσο από τον Δήμο Ναυπακτίας να αποφύγει κάθε άλλη τέτοια παράνομη και βλαπτική για ευαίσθητους βιότοπους ενέργεια, όσο και από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας να είναι σε επαγρύπνηση για την αποτροπή κάθε απόπειρας για δημιουργία τετελεσμένων εις βάρος υγροτοπικών περιοχών, πολύτιμων τόσο για την βιοποικιλότητά τους όσο και για την αλιευτική οικονομία της Αιτωλοακαρνανίας», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Περιφερειακή Γραμματεία Δυτικής Ελλάδας των Οικολόγων Πράσινων.

unnamed

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.