Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Αδειοδοτικά ώριµο για υλοποίηση το έργο της αντλησιοταμίευσης στον Βάλτο

Αδειοδοτικά ώριµο για υλοποίηση το έργο της αντλησιοταμίευσης στον Βάλτο

Οι επενδύσεις που δροµολογεί η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στην καθαρή ενέργεια στη χώρα µας υπερβαίνουν πλέον το 1,5 δισ. ευρώ, ανέφερε στην πρόσφατη γενική συνέλευση της εταιρείας ο επικεφαλής του Οµίλου, Γιώργος Περιστέρης.

Στο µήνυµά του ο κ. Περιστέρης τόνισε ότι η καθαρή ενέργεια αναδεικνύεται σε µια σοφή επιχειρηµατική αλλά και επενδυτική επιλογή και στις συνθήκες της πανδηµίας που βιώνουµε.

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαθέτει πλήρως αδειοδοτηµένες (µε άδεια εγκατάστασης) επενδύσεις ΑΠΕ συνολικής ισχύος περίπου 2.400 MW, ενώ άλλα περίπου 5.800 MW έργων ΑΠΕ έχουν πλήρη περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Στα έργα αυτά περιλαµβάνονται και δύο µεγάλα έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη και στον δήμο  Αµφιλοχίας επενδυτικού ύψους 800 εκατ., τα οποία είναι αδειοδοτικά ώριµα για υλοποίηση.

Ειδικότερα, το έργο «σύστημα αντλησιοταμίευσης» προγραμματίζεται να κατασκευστεί στην περιοχή του Βάλτου, στις κοινότητες Αλευράδας και Πετρώνας του Δήμου Αμφιλοχίας. Η αντλησιοταμίευση είναι μέθοδος μαζικής αποθήκευσης ενέργειας.

Φωτό αρχείου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.