Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Αδιέξοδο στη μαρίνα Μεσολογγίου, τα επόμενα βήματά της σχεδιάζει η δημοτική αρχή

Αδιέξοδο στη μαρίνα Μεσολογγίου, τα επόμενα βήματά της σχεδιάζει η δημοτική αρχή

Μηδαμινά ήταν τα αποτελέσματα άλλης μιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας «Μαρίνα Μεσολόγγι Α.Ε.» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Επρόκειτο για συνέλευση από αναβολή και εκτός του κυρίου θέματος που ήταν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, πληροφορίες λένε ότι ο δήμαρχος Κώστας Λύρος, ζήτησε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης ως επείγον το πόρισμα του ελέγχου που ολοκληρώθηκε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο έλεγχος από ορκωτό λογιστή κρίθηκε ως λίαν επιβεβλημένος και αναγκαίος για να αποτυπωθεί η θέση και η οικονομική κατάσταση, στο βαθμό βέβαια που είναι δυνατόν δεδομένου ότι είναι άγνωστο εάν περιέχονται όλα τα στοιχεία… Κατά τις ίδιες πληροφορίες το πόρισμα περιλαμβάνει λίαν ανησυχητικά ευρήματα που υποθηκεύουν το μέλλον της εταιρείας, ωστόσο είναι σημαντικό ότι επ’ αυτού ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Jo Mennen δήλωσε ότι συμφωνεί με τα πορίσματα του ελέγχου.

Στο πλέον κρίσιμο θέμα όμως για την επιβίωση της εταιρείας και την υλοποίηση της επένδυσης, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και πάλι δεν βγήκε λευκός καπνός. Για ακόμη μια φορά οι κρατούντες το 95% του μετοχικού κεφαλαίου, οι Jo Mennen και Γ. Αγγελόπουλος δεν συμφώνησαν για την χρηματοδότηση, ούτε αναφορικά με την εκτέλεση του έργου, ούτε για την κάλυψη των επειγουσών υποχρεώσεών της!

Πηγές από την δημοτική αρχή μιλούν για έντονη ανησυχία από την πλευρά του δημάρχου Μεσολογγίου και προέδρου του λιμενικού ταμείου, τόσο για την βιωσιμότητα της εταιρείας, όσο και κατ’ επέκταση για την ολοκλήρωση του έργου που αποτελεί το πρωταρχικό του μέλημα. Προς τούτο αναμένονται το αμέσως προσεχές διάστημα και άλλες πρωτοβουλίες ώστε να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα και οι προσδοκίες των δημοτών με γνώμονα τη νομιμότητα, την διαφάνεια και εν τέλει την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Ευρισκόμενοι στον 11ο χρόνο από την έναρξη παραχώρησης στους Mennen – Αγγελόπουλο του έργου κατασκευής και εκμετάλλευσης της Μαρίνας και με τις ελπίδες και προσδοκίες να έχουν πολλάκις διαψευσθεί, η κοινωνία του Μεσολογγίου διαβλέπει ότι πλέον υπάρχει ένας μονόδρομος: Να κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία και να επαναδημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατό. Η ομηρία του τόπου μας πρέπει να λάβει τέλος.

Πηγή: aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.