Θλίψη σκόρπισε στην «οικογένεια» της ΑΕ Μεσολογγίου ο θάνατος του σπουδαίου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της, Νάσου Γκούβα. Είχε μάλιστα αγωνιστεί και στην ΑΕΚ, μεταξύ 1959-1963. Έφυγε από την ζωή στα 85 του έτη.
Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ομάδας του Μεσολογγίου αναφέρει:
«Η οικογένεια της ΑΕ Μεσολογγίουείναι φτωχότερη μετά την απώλεια ενός μεγάλου παίκτη του συλλόγου, του Αθανάσιου Γκούβα.
Ένας πολύ σπουδαίος παίκτης και αθλητής, που έγραψε την δική του μεγάλη ιστορία στην ομάδα της Ένωσης, αλλά και στο ποδόσφαιρο της χώρας μας.
Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο ταλέντο που ξεπήδησε από την ιστορική ΑΕΜ, ένα φανταστικό εξτρέμ με αξεπέραστη ταχύτητα και περίτεχνες ενέργειες, που τον οδήγησαν στη μεγάλη μεταγραφή του στην ΑΕΚ Αθηνών και αργότερα στον Ολυμπιακό Σικάγου. Ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός και σε παιδική ηλικία βρέθηκε στα Γιάννενα, όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Ατρόμητο Ιωαννίνων, ενώ με την επιστροφή του στο Μεσολόγγι θα βρεθεί στην ανεπίσημη ομάδα του Άρη Μεσολογγίου, από όπου το καλοκαίρι του 1955 ο προπονητής Χρήστος Παπαϊωάννου διαβλέποντας τα τεράστια προσόντα του τον έφερε στην Ένωση. Με την εργατικότητα και την αφοσίωση που έδειξε στις προπονήσεις δεν άργησε να καθιερωθεί.
Στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την φανέλα της ΑΕΜ εναντίον του Αστέρος Αμαλιάδος την ίδια χρονιά και σε ηλικία μόλις 16,5 ετών, οι φίλαθλοι παραληρούσαν από ενθουσιασμό στην εξέδρα βλέποντας έναν κουρεμένο πιτσιρίκο να κάνει ότι θέλει μέσα στο γήπεδο και να σκοράρει με σουτ το γκολ της νίκης της ΑΕΜ. Από τότε έγινε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδος, αγωνιζόμενος με μεγάλη επιτυχία για μία τετραετία μέχρι το 1959 που έφυγε για την ΑΕΚ. Έχοντας ραγδαία εξέλιξη, έγινε ένας ολοκληρωμένος επιθετικός, που θαυμάστηκε από όλους για το αέρινο και ορμητικό παιγνίδι του που συνάρπαζε τα πλήθη. Υπήρξε ένα από τα ταχύτερα εξτρέμ (δεξί) του Ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι τυχαία, αφού ήταν και άριστος αθλητής στίβου έχοντας πετύχει χρόνο 11΄΄.2 στα 100μ. κατακτώντας μετάλλια με την Παλαμαϊκή Σχολή στα 4Χ100, αλλά και σε μήκος και τριπλούν με εξαιρετικές επιδόσεις, 6.36μ. και 12.41μ. αντίστοιχα. Ιδιαίτερα φιλότιμος και πεισματάρης παίκτης, δεινός σκόρερ και εξαιρετικός τεχνίτης με διαβολεμένο μπρίο στο παιγνίδι του.
Πανέξυπνος και αρκετά ευέλικτος επιθετικός μεγάλης ποδοσφαιρικής κλάσης, κατάφερνε συχνά να κονιορτοποιήσει γεροδεμένους και φημισμένους οπισθοφύλακες. Η τρομερή του ταχύτητα, τα φοβερά σουτ, η μοναδική του ευστροφία και το περίτεχνο και δημιουργικό παιγνίδι του, έγιναν η αιτία να αποτελέσει στόχο της μεγάλης ΑΕΚ, που τελικά τον απέκτησε το καλοκαίρι του 1959. Έτσι άνοιξε ο δρόμος στον Γκούβα να ξεδιπλώσει το αστείρευτο ταλέντο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα και να γίνει ένα μεγάλο αστέρι και ίνδαλμα των φιλάθλων του Δικεφάλου.
Στην ΑΕΚ αγωνίστηκε μέχρι το 1963, με κορυφαία χρονιά του το 1960-61, που ήταν βασικότατος ακόμη και στα μεγάλα ντέρμπυ, δείγμα της εμπιστοσύνης του προπονητή του και της αποδοχής του από τον κόσμο της ΑΕΚ που τον αγαπούσε και τον θαύμαζε. Δυστυχώς όμως η κατάταξή του το 1961 στον στρατό ανέκοψε την ανοδική του πορεία. Σημαντικότερες διακρίσεις του αυτή την περίοδο ήταν η ένταξή του στην Εθνική Ενόπλων κατά την διάρκεια της στράτευσής του, η κλήση του στην Εθνική Ελλάδος τον Οκτώβριο του 1961 για τους αγώνες με Β. Ιρλανδία και Δυτ. Γερμανία για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, όπου ακολούθησε την αποστολή στο εξωτερικό αλλά δεν αγωνίστηκε και η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος 1963 με την φανέλα της ΑΕΚ.
Αμέσως μετά , δυσαρεστημένος από την τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου και θεωρώντας ότι παραγκωνίζεται, αποδέχεται έγγραφη πρόσκληση του Ολυμπιακού Σικάγου, Ελληνική ομάδα της Αμερικής με Έλληνες κυρίως παίκτες, όπου αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια μέχρι το 1967, γοητεύοντας και ενθουσιάζοντας με το παιγνίδι του τους Έλληνες ομογενείς. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα είχε κάποιες ανεπιτυχείς επαφές με την διοίκηση της ΑΕΚ και τελικά γύρισε στο Μεσολόγγι όπου αγωνίστηκε την περίοδο 1969-70 με την φανέλα της ΑΕΜ, κλείνοντας έτσι την ένδοξη καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε. Αυτός ήταν ο μεγάλος Γκούβας, ένας υπάκουος και ευγενικός αθλητής, υπόδειγμα εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, που έκανε υπερήφανους με όσα πέτυχε, τον σύλλογό του και την πόλη του.
Η ΑΕ Μεσολογγίου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.
Καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες Μύθε!»
Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ ΑΕΚ. Αναφέρει:
«Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο παλιός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Νάσος Γκούβας. Αγωνιζόταν στη θέση του πλάγιου επιθετικού και είχε έρθει στην ΑΕΚ από το Μεσολόγγι το 1960. Έμεινε τρία χρόνια στην ομάδα μας (44 αγώνες και 12 γκολ στην Α’ Εθνική) και είχε συμμετοχή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1963.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του».