Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Με αυτή την κυβέρνηση ενεργοποιούνται θέματα που καθυστερούσαν δεκαετίες, είπε ο Σ. Φάμελλος, για το φράγμα της Μεσοχώρας

εκτροπή αχελώου«Η δική μας άποψη είναι εκ των προτέρων δηλωμένη. Δεν έχουμε καμία αμφισβήτηση στον υδροηλεκτρικό χαρακτήρα του φράγματος της Μεσοχώρας και στην ανάγκη να λειτουργήσει, αποδεικνύοντας ότι με αυτή την κυβέρνηση επιτέλους ενεργοποιούνται θέματα και καθυστερήσεις δεκαετιών για τη χώρα».

Αυτά υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, σήμερα, αργά το μεσημέρι, από τα Τρίκαλα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε.

Γιατί όλα, διευκρίνισε, μπορούν να γίνουν και προς όφελος του περιβάλλοντος και προς όφελος της κοινωνίας, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.

Αν η πολιτική βούληση, συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός, είναι μόνο το να ξεπουλήσουμε το «Ερρίκος Ντυνάν» ή να δώσουμε δάνεια με αέρα στους μεγαλοκαναλάρχες, τότε σίγουρα δεν θα γίνουν ούτε φράγματα ούτε ανακύκλωση.

Εμείς από την πρώτη μέρα δουλέψαμε, τόνισε για το ίδιο θέμα ο κ. Φάμελλος, για να έχουμε έναν ορίζοντα συγκεκριμένο και είχαμε δεσμευτεί πως θα ήταν η τελευταία εβδομάδα διαβουλεύσεων, για το θέμα της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Και για αυτό εγώ σήμερα έφερα στον Δήμο και στην Περιφέρεια τους περιβαλλοντικούς όρους που έχουμε ήδη καταγράψει στο υπουργείο και οι οποίοι την Δευτέρα συζητιούνται και με τη ΔΕΗ και μέσα στην επόμενη εβδομάδα υπογράφονται και θεσμικά.

«Ήθελα σήμερα να έχω τη σύμφωνη γνώμη και για κάποιες μικρές τροποποιήσεις που κάναμε με τον Δήμο Πύλης και την Περιφέρεια, διότι για μας, η τοπική συνιστώσα μιας συζήτησης είναι η ουσία της δημοκρατίας. Δεν αγνοούμε την αυτοδιοίκηση, της έχουμε πολύ μεγαλύτερη αξία από ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, παρότι τοπικές αποφάσεις για τον οικισμό της Μεσοχώρας δεν είχαν ληφθεί τις προηγούμενες δεκαετίες».

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, αναφέρθηκε αναλυτικά στην ουσία του συμφωνηθέντος κειμένου.

Επίσης ο υπουργός έκανε αναφορά και στους δασικούς χάρτες, σημειώνοντας ότι έχουμε μια μεγάλη καθυστέρηση από τους Δήμους να ενσωματώσουν τα στοιχεία των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων, «Καλοπροαίρετα και σε πλαίσιο συνεργασίας, ζητάμε από τους Δήμους να εκμεταλλευτούν την παράταση και να στείλουν τα σχέδια. Εξάλλου, δεν νομίζω ότι είναι λογικό ένας Δήμος να μην ξέρει τα σχέδια των οικισμών του» πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος.

Επίσης, μίλησε και για την κυκλική οικονομία, λέγοντας πως ήδη, η μετάβαση προς μια κυκλική οικονομία, βρίσκεται στο επίκεντρο της ατζέντας για έξυπνη, βιώσιμη ανάπτυξη, τόνωση της ανταγωνιστικότητας και δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας. Αποτελεί μέρος του γενικού αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης, διαμέσου του οποίου μπορεί να επιτευχθεί ένα ποιοτικό άλμα στην οικονομία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα μικρού και μεσαίου μεγέθους και την κοινωνική οικονομία, συμπλήρωσε.

Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο οικονομικό και πολιτικό πεδίο, ο αναπληρωτής υπουργός, είπε ότι «έχουμε εδραιωμένη την πεποίθηση, όλη η κυβέρνηση και όλη η κοινοβουλευτική ομάδα, ότι η χώρα μας πλέον έχει μπει σε έναν διαφορετικό δρόμο» και πρόσθεσε:
«Η χώρα βρίσκεται σε μία τελείως διαφορετική κατάσταση από ότι ήταν πριν δύο χρόνια. Έχει πολύ πιο σταθερή και στιβαρή σχέση στο εξωτερικό, και για πρώτη φορά έχει μια συμφωνία που έχει διέξοδο».

ΑΜΕ-ΜΠΕ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.