Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2020

Αγανάκτησαν οι αστυνομικοί του Αγρινίου με τις μετακινήσεις τους στην Κέρκυρα

Την απεμπλοκή της Διμοιρίας Υποστήριξης (Δ.Υ.) και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ακαρνανίας από τον Χ.Υ.Τ.Α.  της Λευκίμμης Κέρκυρας όπου μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους , ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας.

Σε έγγραφο της στον αρχηγό της Αστυνομίας Αριστείδη Ανδρικόπουλο η Ένωση εκφράζει«την μεγάλη αγανάκτηση και την έντονη δυσαρέσκεια που επικρατεί μεταξύ των υπηρετούντων  αστυνομικών στην Ο.Π.Κ.Ε. και την Διμοιρία Υποστήριξης (Δ.Υ.) της Δ.Α. Ακαρνανίας, εξαιτίας των συχνών- επαναλαμβανόμενων  μετακινήσεων αυτών προς ενίσχυση της Δ.Α. Κέρκυρας για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς και του τρόπου που διατάσσονται να ενισχύσουν διάφορες Υπηρεσίες ανά την Ελλάδα».

Αναλυτικά το έγγραφο που κοινοποιήθηκε και στα μέσα ενημέρωσης:

ΠΡΟΣ: ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο (μέσω ΠΟΑΣΥ)

ΚΟΙΝ.: α) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ (μέσω ΠΟΑΣΥ)

β) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Αικατερίνη ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ (μέσω ΠΟΑΣΥ)

γ) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτ. ΕλλάδοςΑντιστράτηγο κ. Χρήστο Δραγατάκη (μέσω ΠΟΑΣΥ)

δ) Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Αστυνομίας Δυτ. Ελλάδος

Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο

ε) Διευθυντή Αστυνομίας ΑκαρνανίαςΑστυνομικό Διευθυντή κ. Δημήτριο ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

στ) Βουλευτές Ν. Αιτωλ/νίας:  κος Γεώργιος Βαρεμένος, κα Μαρία Τριανταφύλλου, κος Μάριος Σαλμάς, κος Κωνσταντίνος Καραγκούνης, κος Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, κος Νικόλαος Μωραϊτης

ζ) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων – ΠΟΑΣΥ

η) Μέλη της Ε.Α.Υ. Ακαρνανίας

θ) Μέσα Μαζικής Ενημέρωση Αιτωλ/νίας

ΘΕΜΑ:  Απεμπλοκή της Διμοιρίας Υποστήριξης (Δ.Υ.) και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Δ.Α. Ακαρνανίας από τα Χ.Υ.Τ.Α. (σκουπίδια) της Λευκίμμης Κέρκυρας .

Κύριε Αρχηγέ,

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την μεγάλη αγανάκτηση και την έντονη δυσαρέσκεια που επικρατεί μεταξύ των υπηρετούντων  αστυνομικών στην Ο.Π.Κ.Ε. και την Διμοιρία Υποστήριξης (Δ.Υ.) της Δ.Α. Ακαρνανίας, εξαιτίας των συχνών- επαναλαμβανόμενων  μετακινήσεων αυτών προς ενίσχυση της Δ.Α. Κέρκυρας για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς και του τρόπου που διατάσσονται να ενισχύσουν διάφορες Υπηρεσίες ανά την Ελλάδα.

Ειδικότερα όσον αφορά την Δ.Α. Κέρκυρας, διατάσσονται  να μετακινηθούν χωρίς κανένα προγραμματισμό μόλις την προηγούμενη ημέρα προκειμένου την επομένη να ευρίσκονται στην Δ.Α. Κέρκυρας. Αποτέλεσμα αυτού, είναι η καταστρατήγηση των διατάξεων του Π.Δ. 394/2001 που αφορά το χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, καθώς και της εβδομαδιαίας υπηρεσίας, τόσο των μετακινούμενων αστυνομικών όσο και των αστυνομικών που μένουν πίσω για να καλύψουν τις υπηρεσιακές ανάγκες. Οι ανωτέρω μετακινούμενοι συνάδελφοι, είναι συνεχώς μετακινούμενοι και βρίσκονται αντιμέτωποι τόσο με την καταπόνηση των ιδίων, όσο και με την οικογένειά τους καθώς επαναλαμβανόμενα διαταράσσεται ο οικογενειακός προγραμματισμός τους.

Επιπρόσθετα, κατά την διάρκεια εκτέλεσης υπηρεσίας των εν λόγω συναδέλφων στην Δ.Α. Κέρκυρας καταστρατηγούνται οι διατάξεις του Π.Δ. 45/2008 που αφορά τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του ένστολου προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. με κατάφορη καταπάτηση των δικαιωμάτων του αστυνομικού ως εργαζομένου και ως οικογενειάρχη και σαφή έκθεσή του σε κίνδυνο για την υγεία και την σωματική του ακεραιότητα.

Κύριε Αρχηγέ,

Προβλήματα αναλόγου είδους που πλήττουν τις τοπικές κοινωνίες, είναι  αμιγώς πολιτικά, άπτονται ως προς την επίλυσή τους στη βούληση όλων των  εμπλεκομένων φορέων και ιδίως της κεντρικής κυβέρνησης και της τοπικής  αυτοδιοίκησης. Όπου λοιπόν υπάρχουν τέτοια αδιέξοδα, εντέχνως αυτά  μετακυλίονται προς την Ελληνική Αστυνομία, με απώτερο σκοπό να χαθεί η  ουσία του θέματος και να ενεργοποιηθεί ο λεγόμενος κοινωνικός  αυτοματισμός, που δυνητικά εκθέτει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας  δημιουργώντας παράλληλα τριβές με τη τοπική κοινωνία. Αναμένουμε την άμεση απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από τη Δ.Α. Κέρκυρας, σύμφωνα  και με τη τελευταία σας τοποθέτηση επ’ αυτού του θέματος κατά την  πρόσφατη συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία μας στο γραφείο σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Ο Γενικός Γραμματέας ΔΙΩΤΗΣ  Νικόλαος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.