Καταθέσεις καλούνται να δώσουν περίπου 250 ιατροί που υπηρέτησαν στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Αγρινίου τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές αναφορικά με συνταγογραφήσεις.
Η υπόθεση φέρεται και είναι σύνθετη μιας και εδώ στο παρελθόν στο Νοσοκομείο Αγρινίου δεν λειτουργούσε σύστημα ηλεκτρονικών συνταγογραφήσεων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο εγκαταστάθηκε υπό την παρούσα διοίκηση.
Οι συνταγογραφήσεις στα ΤΕΠ για εξετάσεις, που έπρεπε να γίνουν άμεσα, εκδίδονταν χειρόγραφα από τους γιατρούς. Πέραν του ζητήματος της ταχύτητας, καθότι μιλάμε για επείγοντα περιστατικά, ελλείψει ηλεκτρονικού συστήματος μόνο έτσι μπορούσαν να κάνουν την δουλειά τους, αφενός. Αφετέρου δεν υπήρχε στο προσωπικό του Νοσοκομείου, μέχρι πρότινος, διοικητικός υπάλληλος που θα μεριμνούσε για την καταχώρηση της εκάστοτε συνταγογράφησης στο σύστημα του Νοσοκομείου.
Η παράμετρος που πρέπει να σημειωθεί εν προκειμένω είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν αποζημιώνει εξετάσεις που δεν έχουν συνταγογραφηθεί ηλεκτρονικά.
Ως εκ τούτου, ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου, Δημήτρης Μιχάλης, φέρεται να προχώρησε σε προφορική καταγγελία για το ενδεχόμενο να χάνονται έσοδα για το Νοσοκομείο.
Φέρεται να ενημέρωσε προφορικά τους Επιθεωρητές Υγείας για το ζήτημα και- όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το agrinionews.gr -διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση από τα αρμόδια όργανα, την οποία ανέλαβε ο διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, κ. Σπύρος Δερδεμέζης.
Το πόρισμα της έρευνάς του φέρεται να αποδίδει ευθύνες στους ιατρούς που υπηρέτησαν στα ΤΕΠ για την κατάσταση που περιγράφηκε παραπάνω.
Κάπως έτσι, την δεδομένη χρονική στιγμή είναι σε εξέλιξη μία διαδικασία που έχει περιπλέξει 250 και πλέον ιατρούς, η πλειονότητα των οποίων κοιτούσε να κάνει την δουλειά της με τα μέσα που διέθεταν, δίχως να ευθύνονται πρακτικά αυτοί για την κατάσταση.
Το τι μέλλει γενέσθαι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…