Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Αγρίνιο: δεκάδες οδηγοί που «τσίμπησε» η Τροχαία παραπέμπονται προς επανεξέταση

Αγρίνιο: δεκάδες οδηγοί που «τσίμπησε» η Τροχαία παραπέμπονται προς επανεξέταση

Παραπομπή 74 οδηγών σε ένα χρόνο. 

Η κινητικότητα που καταγράφεται στην Τροχαία Αγρινίου διαφαίνεται από πολλούς δείκτες και ένας από αυτούς είναι ο αριθμός των οδηγών που παραπέμπεται προς επανεξέταση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το Σεπτέμβριο του 2020 έως σήμερα το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου, κατ’ εφαρμογή των κείμενων διατάξεων «περί του τρόπου και διαδικασίας επανεξετάσεως των οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών» παρέπεμψε με συνοπτικές διαδικασίες 74 οδηγούς προς επανεξέταση τους.

Πρόκειται για άτομα για τα οποία προέκυψαν σοβαρές αμφιβολίες περί της πνευματικής και σωματικής καταστάσεως τους και κατά πόσο αυτή η κατάσταση τους, τους επιτρέπει την ασφαλή οδήγηση των οχημάτων τους.

Εναπόκειται πλέον στο Τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών Αγρινίου να προβεί στις περαιτέρω ενέργειες αναφορικά με τη διαδικασία επανεξετάσεως των συγκεκριμένων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό οδηγών που παραπέμπεται μέσα σε ένα χρόνο καθώς εφαρμόζονται οι οδηγίες του διοικητή του Τμήματος, Αστυνομικού Υποδιευθυντή, Αλέξη Αντωνίου.

Ερωτηθεί o ίδιος σχετικά από το agrinionews.gr σημείωσε πως η «οδηγία που έχει δοθεί στις εποχούμενες περιπολίες του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, πέραν από την εκτέλεση των καθημερινών και κύριων καθηκόντων τους, είναι στην περίπτωση που εντοπιστεί κάποιος οδηγός για τον οποίο προκύπτουν σοβαρές αμφιβολίες περί της εν γένει καταστάσεως του η οποία προδήλως δεν του επιτρέπει την ασφαλή οδήγηση του οχήματος του, να καταγράφεται και να ενημερώνεται άμεσα η καθ’ υλην αρμόδια υπηρεσία για την επανεξέταση του».

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Στέλιος Αγγελής

    Όταν οι άλλοι επιστρέφουν, εμείς ξεκινάμε!!. Δεν πειράζει, έστω κι έτσι, συγχαρητήρια σε όσους αποφάσισαν και συνετέλεσαν σε αυτή την πράξη. Προσοχή, θα πρέπει να ελεγχθεί το αποτέλεσμα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.