Πέμπτη, Ιούνιος 27, 2019

Με ενδιαφέρον στο Αγρίνιο η εκδήλωση για τις «εξυπνες πόλεις – έξυπνες συσκευές»

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στη Γλυπτοθήκη Καπράλου στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Έξυπνες πόλεις – Έξυπνες συσκευές». Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου και οργανώθηκε από το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.

Κεντρικός ομιλητής με θέμα «Έξυπνες πόλεις», ήταν ο κ. Σπυρίδων Δενάζης, Αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Βασικοί στόχοι της εκδήλωσης, ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης και ιδιαίτερα της νέας γενιάς στα πλεονεκτήματα και στις απαντήσεις που δίνουν οι «Έξυπνες πόλεις» στα προβλήματα των καιρών μας. Εάν αναλογιστούμε ότι τα 2/3 του πλανήτη θα ζουν σε πόλεις ως το 2050, τα προβλήματα που θα ανακύψουν θα διογκώσουν τις απαιτήσεις για παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους θα είναι ζητούμενο. Εάν επαληθευτεί το παραπάνω σενάριο, αυτό θα αποτελεί την «αστική» πρόκληση του αιώνα που διανύουμε. Οι επαΐοντες δηλώνουν ότι η απάντηση είναι οι έξυπνες πόλεις.

Ήταν ένα οδοιπορικό στο οποίο συνδιαλέχτηκε ο λόγος και η μουσική για τα μελλούμενα. Ο κ. Δενάζης Σπυρίδων ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ενημέρωσε για τις εξελίξεις της επιστήμης και τον τρόπο που μπορεί να αξιοποιηθεί η τεχνολογία από την πολιτεία και τους ΟΤΑ σχεδιάζοντας το νέο παραγωγικό αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.

Ο κ. Πέτρος Ντάνος, καθηγητής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, καθήλωσε το κοινό επιλέγοντας ποιοτικές μουσικές συνθέσεις και διευθύνοντας επιδέξια την ορχήστρα του. Η κυρία Κωνσταντίνα Κοντόση υποδιευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, επιμελήθηκε και οργάνωσε την εκδήλωση με ιδιαίτερο ζήλο και με επαγγελματικό ήθος. Η χαρισματική ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας που απαρτίζεται από τους καθηγητές Πληροφορικής κ. Λεωνίδα Παπαθανασίου, Γεώργιο Μαρκή, Άγγελο Τίτη, Αθανάσιο Λουρόπουλο, Κωνσταντίνο Πεφάνη, Ειρήνη Γεωργίου και μαθητές, κατασκεύασε ρομποτικό απορριμματοφόρο παρουσιάζοντας τη δράση «Έξυπνες πόλεις. Αυτόματη αποκομιδή απορριμμάτων στην πόλη μας».

«Συγχαρητήρια στους καθηγητές που ενέπνευσαν τους μαθητές να υλοποιήσουν τη δράση με την καθοδήγησή τους, μια δράση με πολλές προεκτάσεις στο μέλλον. Το κοινό του Αγρινίου τίμησε ιδιαίτερα την εκδήλωση με την αθρόα προσέλευσή του και το ευχαριστούμε ιδιαίτερα» καταλήγει η ανακοίνωση του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.