Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Aγρίνιο: καταγγελία για «απόπειρα για κοπή ρεύματος από τη Δ.Ε.Η. σε καρδιοπαθή εν μέσω καύσωνα»

Aγρίνιο: καταγγελία για «απόπειρα για κοπή ρεύματος από τη Δ.Ε.Η. σε καρδιοπαθή εν μέσω καύσωνα»

«Απόπειρα για διακοπή ρεύματος από τη Δ.Ε.Η. σε καρδιοπαθή εν μέσω καύσωνα ενώ είχε πληρώσει το ρεύμα» καταγγέλλεται από Δημότη του Αγρινίου. 

Η καταγγελία του καλό ειναι να απαντηθεί από τη ΔΕΗ ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί πως ο καταγγέλων ισχυρίζεται πως εξόφλησε το χρέος πληρώνοντας 100 ευρώ, ωστόσο διακοπές δεν προβλέπονται για ποσά αυτού του ύψους.

Σε κάθε περίπτωση,  διακοπή ρευματοδότησης σε συνθήκες καύσωνα δεν αποτελεί ενδεδειγμένη λύση, πολύ περισσότερο όταν αφορά ευπαθή συμπολίτη.

Υποστηρίζει τα εξής:

Στο παρόν κείμενο θα θέλαμε να καταγγείλουμε δημόσια το παρακάτω περιστατικό που συνέβη στις 29/7 με υπάλληλο της ΔΕΗ.

Πρώτα όμως, καλό θα ήταν να εξηγήσουμε όσο πιο απλά γίνεται, πώς είναι δυνατόν οι ιδιωτικές εταιρίες που αγοράζουν το ρεύμα από τη ΔΕΗ να το πουλάνε φθηνότερα στους ιδιώτες από την ίδια τη ΔΕΗ.

Όσο οξύμωρο και να φαίνεται το φαινόμενο, η ΔΕΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πουλήσει το ρεύμα φθηνότερα από ότι οι ιδιωτικές εταιρίες και αυτό οφείλεται σε ένα παραδοσιακό φαινόμενο που έχει εισαχθεί στην ελληνική κοινωνία από την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το ρουσφέτι. Εδώ και δεκαετίες πολιτικοί «βόλευαν» κόσμο στη ΔΕΗ με αντάλλαγμα τις ψήφους τους. Οπότε η ΔΕΗ κατέληξε να απασχολεί δημόσιους υπαλλήλους πολύ περισσότερους από ότι χρειάζονταν. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι εφόσον είναι δημόσιοι α) δεν μπορούν να απολυθούν και β) έχουν κόστος, όπως είναι για παράδειγμα οι παχουλοί μισθοί και τα τεράστια ποσά ΕΦΑΠΑΞ που λαμβάνουν μόλις συνταξιοδοτηθούν.

Πώς νομίζετε ότι θα πληρωθούν αυτά τα ποσά; μα φυσικά πουλώντας το ρεύμα ακριβότερα, ακόμη και από τις ιδιωτικές εταιρίες στις οποία η ΔΕΗ το πουλάει για μεταπώληση.

Όσον αφορά το περιστατικό:

στις 29-7-21 ώρα περίπου 13:00, υπάλληλος της ΔΕΗ χτύπησε το κουδούνι του ιδιώτη και ο δεύτερος τον δέχθηκε νομίζοντας φυσικά ότι θα ήθελε να μετρήσει το ρολόι. Ωστόσο, ο υπάλληλος του εξήγησε ότι ήρθε να του κόψει το ρεύμα και κινήθηκε ταυτόχρονα προς τη θέση του ρολογιού. Στη συνέχεια έπειτα αρκετά λεπτά διαπραγμάτευσης και αντίδρασης από τον ιδιώτη ο οποίος του τόνιζε ότι είχε πληρώσει το ρεύμα την προηγούμενη ημέρα, ο υπάλληλος έφυγε και πιθανώς να πήγε να συνεχίσει αλλού το άθλιο έργο του.

Επί του ζητήματος:

  1. δεν είχε σταλεί ποτέ προειδοποιητικό μήνυμα από την ΔΕΗ προς τον ιδιώτη ότι υπήρχε πρόθεση να του κόψουν το ρεύμα
  2. δεν έχει καμία σημασία αν ο ιδιώτης είχε πληρώσει ή όχι το ρεύμα την προηγούμενη ημέρα, δεν μπορεί η ΔΕΗ να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες που μειώνουν την αξιοπρέπεια και το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας
  3. στο τέλος του κειμένου παρατίθεται με την μορφή εικόνας η απόδειξη όπου φαίνεται ότι ο ιδιώτης έχει καταβάλει στις 28-7-21 το ποσό των 100€ στην ΔΕΗ
  4. τέτοιες ενέργειες και πολιτικές από την ΔΕΗ μπορούν να αποβούν μοιραίες τόσο για τους ιδιώτες όσο και για τους ίδιους τους υπαλλήλους.

Δημότης Αγρινίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.