Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Αγρίνιο: να αναπλαστεί ο περιβάλλων χώρος του παλαιού «Ηλεκτρικού Εργοστασίου Φωτισμού»

Αγρίνιο: να αναπλαστεί ο περιβάλλων χώρος του παλαιού «Ηλεκτρικού Εργοστασίου Φωτισμού»

Ο χώρος που περιβάλλει το ανακαινισμένο και ιστορικής αξίας κτήριο του παλαιού «Ηλεκτρικού Εργοστασίου Φωτισμού» όπου σήμερα στεγάζονται το ΣΔΕ Αγρινίου και το ΙΕΚ Νοσηλευτικής είναι για πολλά χρόνια εγκαταλειμμένος κάτι που δεν ταιριάζει ούτε με την λιτή ομορφιά του κτηρίου ούτε αρμόζει στην ιστορία του που είναι άρρηκτα δεμένη με την ιστορία της πόλης μας.
Τα ανωτέρω αναφέρει η δημοτική παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» σε πρόταση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου με την οποία ζητά την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του ιστορικού κτηρίου του παλαιού «Ηλεκτρικού Εργοστασίου Φωτισμού» στο Αγρίνιο

Η «Συμμαχία Πολιτών» θεωρεί απαραίτητο και προτείνει προς το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει ανάπλαση – εξωραϊσμός του χώρου με πλακόστρωση, δημιουργία χώρου πρασίνου, φωτισμό και ανάδειξη του τεράστιου παλιού πηγαδιού και του παλιού πολυβολείου που βρίσκονται εκεί.

Έτσι, σημειώνει, ο χώρος θα ενωθεί αρμονικά με τον πεζόδρομο «Ηλία Σαγιώργη» δημιουργώντας μια πολύ όμορφη γωνιά στη πόλη μας ενώ προσθέτει πως η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μπορεί να αναλάβει τη μελέτη για τις παρεμβάσεις που χρειάζονται.
Θυμίζει ο συνδυασμός που εκπροσωπείται από τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Καραμητσόπουλο πως και το κτήριο αυτό είναι έργο των Αδελφών Παπαστράτου που ίδρυσαν το πρώτο «Ηλεκτρικό Εργοστάσιο Φωτισμού» στο Αγρίνιο που λειτούργησε το 1928 και αργότερα το παραχώρησαν στον Δήμο Αγρινίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Κχ

    Πως σας πηρε ο πονος για την περιοχη;εχει κανενας οικοπεδο κοντα;εδω τα στενα του κεντρου ειναι σε μαυρο χαλι,θα χαλασει ο δημος χρηματα για αυτο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.