Αρνί, κατσικάκι και κοκορέτσι έχουν την τιμητική τους στο πασχαλινό τραπέζι σήμερα. Φαίνεται άλλωστε από τις εικόνες που ποστάρουν οι αγρινιώτες στα social media.
To ψήσιμο του αρνιού και το τελετουργικό για την προετοιμασία του άλλωστε είναι κάτι ξεχωριστό για όλη τη Ρούμελη και την περιοχή μας.
Η προετοιμασία του οβελία ωστόσο για μια οικογένεια στο Αγρίνιο είχε κάτι διαφορετικό. Πρόκειται για την αναβίωση του παραδοσιακού-κλέφτικου ραψίματος της κοιλιάς του αρνιού με κόκκαλα.
Δείτε την εικόνα:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO