Δευτέρα, Απρίλιος 22, 2019

Ξεκίνησε από το Αγρίνιο η δράση WeGoSTEM Greece: μαθητές κατασκευάζουν ρομποτικό μηχανισμό

Από τις 15 έως και τις 30 Οκτωβρίου 2018 —και για πρώτη φορά στην Ελλάδα— πραγματοποιείται στο Αγρίνιο η διεθνής εκπαιδευτική ενέργεια WeGoSTEM (https://www.wegostem.gr/), απευθυνόμενη σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ανοιχτή αυτή ενέργεια γεννήθηκε το 2017 στο Βέλγιο, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία σε όλη τη χώρα με συμμετοχή 5.000 μαθητών.

Φέτος, έγινε διεθνής, με τη συμμετοχή άνω των 10.000 παιδιών από διάφορες χώρες, εκ των οποίων τα 600 από την Ελλάδα και συγκεκριμένα το νομό Αιτωλοακαρνανίας!

Το WeGoSTEM Greece διοργανώνεται από το Πρότυπο Κέντρο Ρομποτικής & Τεχνολογίας Makerlab, υπό την αιγίδα του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ;

Η Εβδομάδα Προγραμματισμού της ΕΕ είναι μία πρωτοβουλία απλών πολιτών που γιορτάζει τη δημιουργία εφαρμογών και πραγμάτων γύρω μας μέσω της συγγραφής κώδικα. Εκατομμύρια παιδιά, έφηβοι, νέοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και φορείς χάραξης πολιτικής συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και
μαθήματα σε όλη την Ευρώπη, μέσα από τα οποία έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες ψηφιακές τεχνολογίες, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα γράφοντας λίγες γραμμές κώδικα, ή να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα της πληροφορικής και του προγραμματισμού.

Για το 2018, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού επιθυμεί να αξιοποιήσει περισσότερο τον τομέα της εκπαίδευσης, προκειμένου όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό και να δοκιμάσουν προτεινόμενες δραστηριότητες.

Η Ευρωπαία & τη διάδοση του Σχεδίου Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ψηφιακή Εκπαίδευση και την ενθάρρυνση περισσότερων σχολείων να εισάγουν το μάθημα του προγραμματισμού στη διδασκαλία ως μέσο προώθησης της ψηφιακής εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

WE GO STEM GREECE!

Σε αυτά τα πλαίσια, με το WeGoSTEM Greece, η Αιτωλοακαρνανία γίνεται ο πρώτος νομός στην Ελλάδα όπου οι μαθητές 5ης και 6ης Δημοτικού έχουν την ευκαιρία για 2 διδακτικές ώρες να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ρομποτικό μηχανισμό χρήσει εξολοκλήρου ανοιχτών τεχνολογιών!
Ο στόχος της εκπαιδευτικής αυτής ενέργειας είναι διπλός, αναφέρουν οι διοργανωτές: 
1. Να δώσουμε δωρεάν την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως να έρθουν σε επαφή τον κόσμο του STEM¹.
2. Να ενθαρρύνουμε τους εκπαιδευτικούς να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία τους με μεθόδους και υλικό STEM, με κατεύθυνση και προτάσεις για την εφικτότητα του στόχου σε όλα τα σχολεία της
χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στα 2641053878 και 6955478145, ή  στο panagiotis@makerlab.gr.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.