Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης θυμάτων των Γενοκτονιών

Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης θυμάτων των Γενοκτονιών

Με την ομιλία του Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου Θεοφάνη Μαλκίδη ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου με τους Συλλόγους Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημ.Ψαθας» και Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας και είναι αφιερωμένες στην 9η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα μνήμης και αναγνώρισης των θυμάτων Γενοκτονιών.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί : “Είναι πραγματικά σημαντική η διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων. Θέλω να σας ενημερώσω ότι η ΚΕΔΕ έχει προχωρήσει στην ίδρυση «Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες» με σκοπό αφενός να ενημερωθεί η παγκόσμια κοινότητα για την πραγματική διάσταση της γενοκτονίας, αφετέρου να αναγνωριστεί η γενοκτονία από το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας. Προσωπικά θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις αυτή την προσπάθεια».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λ.Δημητρογιάννης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μ. Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Θ. Σειτανίδης, ο αντιπρ.Γ. Σταύρου , ο Δημ. Συμβουλος Π. Μαρνέζος και ο Διοικητής Τροχαιας Αλέξης Αντωνίου.

Αύριο Κυριακή 5/12/2021 θα τελεστεί μνημόσυνο στον Ι.Ν Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ενώ την Τετάρτη 8/12/2021 και ώρα 19.30 θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό κινηματογράφο «Ανέσις» το ντοκιμαντέρ LETHAL NATIONALISM.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.