Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Aγρίνιο: ξήλωσαν πράσινο και στην πλατεία Βελουχιώτη για σταθμό ποδηλάτων

Aγρίνιο: ξήλωσαν πράσινο και στην πλατεία Βελουχιώτη για σταθμό ποδηλάτων

Eντείνονται στο Αγρίνιο οι αντιδράσεις κατοίκων της πόλης για τη χωροθέτηση κάποιων σταθμών των ηλεκτρικών ποδηλάτων που θα τεθούν προσεχώς στη διάθεση των πολιτών.

Ουδείς θα διαφωνήσει στην αναγκαιότητα τα ηλεκτρικά ποδήλατα να μπουν στην καθημερινότητα των πολιτών ωστόσο οι ενστάσεις αφορούν το γεγονός πως σταθμοί τοποθετούνται σε χώρους πρασίνου.

Στο θέμα αναφέρθηκε πρόσφατα το agrinionews.gr ωστόσο επικοινώνησαν με το site σήμερα οργισμένοι κάτοικοι της περιοχής της πλατείας Βελουχιώτη αναφέροντας πως ο δήμος επέλεξε να ξηλώσει τμήμα πρασίνου και για το σταθμό που θα εγκατασταθεί στο σημείο (πίσω από το σούπερ μάρκετ πλησίον της παιδικής χαράς).

Οι απορίες που εκφράζονται είναι εύλογες για τα κριτήρια που έγινε η επιλογή όπως και σε άλλες περιπτώσεις, για παράδειγμα έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου. Σε μια πόλη τσιμέντου απορίας άξιον είναι πως αντί να ξηλωθεί… τσιμέντο ξηλώνεται πράσινο.

Οι κατασκευές για τα ποδήλατα μάλιστα δεν είναι και…διακριτικές αλλά αφορούν μεγάλα κουβούκλια.
Πολίτες θέτουν επίσης το ερώτημα γιατί σιωπούν παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου που είναι λαλίστατες σε άλλες περιπτώσεις και όσοι διαφημίζουν την οικολογική τους συνείδηση… «Α λα καρτ οικολογία»  δεν γίνεται, λένε.

Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι πως το θέμα της χωροθέτησης των σταθμών στάθμευσης ποδηλάτων θα τεθεί και στην επόμενη (μέσω τηλεδιάσκεψης) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τη δημοτική αρχή να ζητά έγκριση τροποποίησης της παλαιότερης απόφασης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Λάμπρος

  Εδώ ο κόσμος καίγεται και το agrinio news. Ασχολείται με τα γρασιδια…. Τι να πει κανείς.

 2. Ανώνυμος

  Τα ποδήλατα θα έχουν καλαθάκι για σκυλάκι?γαβ γαβ γαβ…..

 3. Δημήτρης κοντονικας

  Τέτοιο θαυμαστό έργο ακόμα και ο Άρης βελούχιωτης θα το εκτιμούσε

 4. Γωγω

  Εδώ έχουν διαλύσει την παιδική χαρά τόσες φορές το κουβούκλιο και τα ποδήλατα θα γλιτώσουν. Πρεπει να γίνει στην πλατεία κοντά στα ταξί , δεν έχει πολύ ζωή εκεί να το σκεφτούν ξανά.

 5. Δημήτρης κοντονικας

  Σε είδα στο ποδήλατο
  Και ήσουν όλο τρελά
  Μα ύστερα κατάλαβα
  Πως είσαι χωριατζελα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.