Παρασκευή, 31 Ιουλίου, 2020

Αιχμηρή παρέμβαση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Υπαλλήλων Υποθηκοφυλακείων για την κατάσταση στο Αγρίνιο

O Πανελλήνιος Σύνδεσμος Υπαλλήλων Άμισθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων προέβη σε μια καυστική ανακοίνωση για την κατάσταση στο Υποθηκοφυλακείο Α’ Αγρινίου.
« Για πόσο θα ανεχόμαστε τις εικόνες του κόσμου να ξεροσταλιάζει στο κρύο και να κρέμεται σαν τσαμπιά από τις σκάλες που οδηγούν στον δεύτερο όροφο», αναρωτιέται ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και η αναφορά: «Για πόσο καιρό ακόμα θα ανεχόμαστε την ιδιότυπη «παρανομία» οι υπάλληλοι του υποθηκοφυλακείου (και οι έξι) να μην εργάζονται πλήρες 8ωρο και πλήρες πενθήμερο με την επίκληση της καραμέλας «δεν βγαίνουμε, τι να κάνουμε, δεν έχουμε έσοδα».

Η ανακοίνωση: 

Διαβάσαμε στον τοπικό τύπο για το πρόβλημα δυσλειτουργίας και την ταλαιπωρία του κόσμου στο υποθηκοφυλακείο Α’ Αγρινίου.
Χωρίς να παραγνωρίζουμε την ιδιαιτερότητα της οξυμένης χρονικής στιγμής που έχει σαφώς σχέση με τη διαδικασία κτηματογράφησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουμε να επισημάνουμε αρχικά τα εξής:
1. Από τα στοιχεία που διαθέτουμε στο Υποθηκοφυλακείο Α’ Αγρινίου εργάζονται έξι (6) υπάλληλοι.
2. Από την άλλη τα περισσότερα ρεπορτάζ των εφημερίδων αναφέρονται σαν στο Υποθηκοφυλακείο να εργάζονται μόνο δύο (2), ναι 2 υπάλληλοι.
Επισημαίνουμε ότι με βάση την κείμενη νομοθεσία οι υπάλληλοι των Ειδικών Αμίσθων Υποθηκοφυλακείων είναι πλήρους απασχόλησης (ναι 8ωρο, πενθήμερο) και σε κάθε περίπτωση η απασχόλησή τους καλύπτει πάντα το ωράριο εξυπηρέτησης κοινού, δηλαδή 9.00 πμ με 1.00 μμ πρέπει να είναι όλοι εκεί (και οι έξι) και να εξυπηρετούν τους πολίτες.
Ρωτάμε λοιπόν ευθέως προς κάθε αρμόδια κατεύθυνση:
1. Για πόσο θα ανεχόμαστε τις εικόνες του κόσμου να ξεροσταλιάζει στο κρύο και να κρέμεται σαν τσαμπιά από τις σκάλες που οδηγούν στον δεύτερο όροφο.
2. Για πόσο καιρό ακόμα θα ανεχόμαστε την ιδιότυπη «παρανομία» οι υπάλληλοι του υποθηκοφυλακείου (και οι έξι) να μην εργάζονται πλήρες 8ωρο και πλήρες πενθήμερο με την επίκληση της καραμέλας «δεν βγαίνουμε, τι να κάνουμε, δεν έχουμε έσοδα».
3. Πόσο μεγάλη πρέπει να γίνει η ουρά και η ταλαιπωρία του κόσμου ώστε το χιλιοειπωμένο τετριμένο σύνθημα «βάλτε έναν υπάλληλο ακόμα» να ταυτιστεί με την αλήθεια «επιτέλους οι υπάλληλοι (και οι έξι) πρέπει να δουλέψουν πλήρες οκτάωρο και πλήρες πενθήμερο για να εξυπηρετούνται οι πολίτες».
Υ.Γ. Και μην επικαλεστεί κάποιος ότι δεν βγαίνουν τα οικονομικά του Υποθηκοφυλακείου να καλύψουν την πλήρη απασχόληση των υπαλλήλων στο υποθηκοφυλακείο, γιατί εμείς «αφελώς» θα ρωτήσουμε:
Πόσα χιλιόμετρα ουρά και ταλαιπωρία χρειάζεται επιτέλους ώστε να φτάσουν τα οικονομικά του Υποθηκοφυλακείου Α’ Αγρινίου.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Απόστολος Τσούτσας
Η Γενική Γραμματέας Αγγελική Αποστολάκου

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Anonimos

  Απαραδεκτες καταστασεις επρεπε να ντρεπονται ολοι τους που κανουν οτι γουσταρει ο καθε ενας και σερνει τον πολιτη τον ταλαιπορο απ τα αγρια μεσανυχτα μεσα στα πεζοδρομια σαν μην πω πως!!!!!

 2. ανωνυμος

  πρωτα ευθυνονται οι ευθυνοντες ολοι. κτηματολογιο χωρις συντονισμο. αν ειναι δυνατον σε 3 μηνο εξυπερητηθει μια μεγαλη πολη, επρεπε να υπαρχει σειρα. π.χ βαση επιθετων α- ζ ενα διμηνο και ουτε καθεξης, ετσι θα ρολαρισε χωρις προβληματα.

 3. Δημήτρης

  Υποθυκοφυλακεια
  Κύκνειο άσμα ενός αναξιοκρατίκου συστήματος

 4. Βασίλης

  Τριτοκοσμική εικόνα σε ένα διαλυμένο κράτος! Ο πολίτης θεωρείται αυτονόητα -και ίσως όχι άδικα- μαλάκας!

 5. Anonimos

  Η ελληνική κοινωνία, σε επιθανάτια αφασία, δεν αντιδρά. «Δεν κουνιέται φύλλο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.