Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Στράτου

Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Στράτου

Στην περιοχή της Στράτου που επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρέθηκε ο  δήμαρχος Γιώργου Παπαναστασίου, ο  περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και κλιμάκιο του Δήμου Αγρινίου.

Από την υπερχείλιση του ρέματος – μήκους 5-7 χιλιομέτρων- που ξεκινά από την Κεχρινιά και καταλήγει στη Στράτο πλημμύρισαν κατοικίες και επιχειρήσεις και προκλήθηκαν ζημιές σε δρόμους  και καλλιέργειες (ελιες, καπνα κ.α.) της περιοχής Στράτου και Λεπενούς

Ο Δήμαρχος Αγρινίου συγκάλεσε εκτάκτως το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να κατατεθεί αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρόντες ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, Ευστράτιος Πετράκης, ο Αντιδήμαρχος Β.Φωτάκης, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Oπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου: «λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα σε κατοικίες, επιχειρήσεις, δρόμους και εγκαταστάσεις μεγάλης έκτασης και σοβαρότητας. Πρέπει άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Στράτου».

Ήδη αποφασίσθηκε ο ορισμός Επιτροπών από τον Δήμο οι οποίες θα διενεργήσουν αυτοψίες σε πληγείσες κατοικίες και από την Περιφέρεια σε επιχειρήσεις.


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.