Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Ακροδεξιός αστυνομικός έστελνε φακέλους με σφαίρες

akrodeksios astynomikos
Ακροδεξιών τάσεων, όχι όμως οργανωμένος, εμφανίζεται από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ο 55χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ως ο «τρομοκράτης» των αποστολών φακέλων με σφαίρες σε υπουργούς, γενικούς γραμματείς, διοικητές τραπεζών και δημοσιογράφο.

Ο πρώην αστυνομικός που υπηρετούσε σε διάφορα αστυνομικά τμήματα, αποστρατεύτηκε το 2011 και από το 2013 ξεκίνησε τις «τρομοκρατικές» αποστολές φακέλων με σφαίρες και απειλητικά υβριστικά σημειώματα με… αστέρια.  Ανάμεσα στα θύματά του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, στις 23 Μαίου 2017,  η τότε Πρόεδρος της Επιτροπής των Σοφών για την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος και Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Άννα Λιγωμένου στις 22 Οκτωβρίου 2015, την ίδια μέρα τον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, στις 17 Ιανουαρίου 2014 τον τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρεντεντέρη, στις 18 Φεβρουαρίου 2013 τον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Μέργο και τον Μάιο του 2013 στο «Σωματείο Πακιστανών Μουσουλμάνων Ελλάδος», στην «Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος», σε άτυπο χώρο προσευχής, στην Αθήνα και στην «Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος».

Η αντιτρομοκρατική άρχισε να έρευνα την υπόθεση και διαπίστωσε ότι ο 55 χρόνος πρώην αστυνομικός πήγαινε με το μηχανάκι του στα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ και ταχυδρομούσε τους φακέλους. Οι κάμερες ασφαλείας τον είχαν καταγράψει κανονικά και μετά τη σύλληψη του έγινε και ταυτοποίηση αποτυπωμάτων και DNA καθώς δείγματα και από τα δυο υπήρχαν πάνω στους φακέλους που έστελνε.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια πυροβόλου όπλου και για το λόγο αυτό συνελήφθη, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Πηγή: thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.