Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Ακυρώνεται η σύσκεψη για την έλευση προσφύγων στο Αγρίνιο-μισόλογα και αναπάντητα ερωτήματα

Oι πληροφορίες περί επικείμενης σύσκεψης στο Αγρίνιο για την έλευση προσφύγων-μεταναστών  ήταν ανεπίσημες αλλά η ακύρωση της ανακοινώθηκε …επισήμως από τη δημοτική αρχή.

Επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο πως προκλήθηκε μεγάλη δυσαρέσκεια στη δημοτική αρχή Αγρινίου της οποίας η ανακοίνωση χαρακτηρίζεται από μισόλογα καθώς δεν αναφέρει ποιων πρωτοβουλία ήταν η σύσκεψη αυτή και ποιοί θα συμμετείχαν.

Τις πρωινές ώρες μάλιστα οργιάσε το παρασκήνιο για τη ματαίωση της από τον δήμο που φέρεται να μην είχε ενημέρωση για τις σχετικές διεργασίες.

Γεννώνται πολλά ερωτηματικά που δεν απαντώνται από την ανακοίνωση του Δήμου Αγρινίου που έχει ως εξής:

Με αφορμή δημοσίευμα σχετικό με την έλευση προσφύγων – μεταναστών  στο Αγρίνιο γίνεται σαφές ότι ο  Δήμος Αγρινίου έχει ξεκάθαρα διατυπώσει τη θέση του σχετικά με τις προσφυγικές ροές. 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έχει επανειλημμένα εκφράσει την άποψη ότι το Αγρίνιο δεν μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες – μετανάστες.

Όσον αφορά τη σύσκεψη, δεν μπορεί  η ανάγκη για εργάτες γης, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο αυτή την εποχή, να γίνεται κερκόπορτα  για την μετακίνηση και εγκατάσταση στην περιοχή μας προσφύγων – μεταναστών. 

Ουδέποτε τέθηκε θέμα μεταφοράς προσφύγων- μεταναστών  στο Αγρίνιο. Είναι μια συζήτηση  η οποία,  για την κοινωνία του Αγρινίου,  δεν υφίσταται.

Όσον αφορά την προγραμματισμένη  σύσκεψη για το θέμα, ματαιώθηκε  με παρέμβαση του Δημάρχου Αγρινίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ακυρωμένος Εκδικητής

    Αγρινιώτες πείτε αλεύρι. Έρχεται ο λογαριασμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.