Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

“Sky Riders” στον ουρανό του Αγρινίου (φώτο,βίντεο)

“Sky Riders” στον ουρανό του Αγρινίου (φώτο,βίντεο)

Το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς έχει κερδίσει τον κόσμο διεθνώς και αυτό είναι γνωστό. Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον πλανήτη απολαμβάνουν ήσυχες και ασφαλείς πτήσεις με τις συσκευές αυτές, τα Parapente, όπως είναι η διεθνής ονομασία τους καταρρίπτοντας συνεχώς το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Στην Ελλάδα γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη από την δεκαετία του 90′ και μετά. Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι άνδρες και γυναίκες πετάνε από όλες τις κορυφές της πατρίδας μας.

Η Αερολέσχη Αγρινίου από τις πρώτες στον Ελλαδικό χώρο με πολλά μέλη στο τμήμα αυτό, διοργανώνει συνεχώς πανελλήνιες και παγκόσμιες αθλητικές εκδηλώσεις και θεωρείται από τις κορυφαίες στην Ελλάδα σε επίπεδο δραστηριοτήτων.

Το διήμερο 5-6 Oκτωβρίου 2019 φιλοξένησε στην πίστα της Παναγίας Βλαχέρνας στο Αγρίνιο το τελευταίο σκέλος της Πανελλήνιας Λίγκας Αλεξιπτώτου Πλαγιάς 2019 με μεγάλη επιτυχία. Πιλότοι από όλη την Ελλάδα ήρθαν πέταξαν και απόλαυσαν εκτός από την ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων και τα φυσικά κάλλη της περιοχής μας, εκφράζοντας στις μετέπειτα συζητήσεις τον ενθουσιασμό τους.

Επισημαίνεται  και το μεγάλο πλεονέκτημα της πόλης του Αγρινίου να έχει πολύ κοντά – μόνο 3 χλμ από το κέντρο της πόλης – πίστα απογείωσης Αλεξιπτώτων Πλαγιάς η οποία παρέχει μεγάλες επιδόσεις πτήσεων και την μέγιστη ασφάλεια καθώς και το γεγονός ότι σε απόσταση 2 χλμ από το κέντρο της πόλης της ύπαρξης του παλαιού πολιτικού αεροδρομίου και τωρινή έδρα της Αερολέσχης Αγρινίου. Δύο πολύ δυνατά σημεία ανάπτυξης αεραθλητικών δραστηριοτήτων τα οποία σε συνδυασμό με το φανταστικό ανάγλυφο της περιοχής και τις καλές καιρικές συνθήκες όλο σχεδόν τον χρόνο προσδίδουν ιδιαίτερη αξία και δυνατότητες για μεγαλύτερης ακόμη εμβέλειας διοργανώσεις.

Το βίντεο και οι φωτογραφίες που ακολουθούν στην συνέχεια είναι από αυτή την διοργάνωση.Τα βίντεο παραχωρήθηκαν απο τους Γιάννη Γιαννακόπουλο, Κωνσταντίνο Σαμψών και Παντελή Σαμψών. Η επεξεργασία και το μοντάζ έγινε απο τον Κωνσταντίνο Σαμψών πάνω στη δική του μουσική σύνθεση με τον τίτλο “Dominator”.

Περισσότερες φωτογραφίες στο alag.gr

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.