Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Άμεσα λύση για τις επιταγές ζητά ο εμπορικός κόσμος του Αγρινίου

Άμεσα λύση για τις επιταγές ζητά ο εμπορικός κόσμος του Αγρινίου

Στενάζει ο εμπορικός κόσμος (και) του Αγρινίου από το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που επιβάρυνε η πανδημία και είναι και το ζήτημα των επιταγών που τον απασχολεί καθώς κινδυνεύει να αποτελέσει «θηλιά» για κάποιους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με όσα υπογράμμισε πρόσφατα ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου «η Κυβέρνηση καθυστερεί αδικαιολόγητα την απόφαση για τη ρύθμιση των επιταγών, τόσο αυτών που έχει ανασταλεί η πληρωμή τους για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο όσο και εκείνων που λήγουν τον μήνα Ιανουάριο και Φεβρουάριο».

Το ζήτημα δεν έχει διευθετηθεί ακόμη- εν αναμονή του νομοσχεδίου -και οι έμποροι ζητούν από την Κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση όπως έχει ήδη εξαγγείλει από την αρχή του μήνα και να δοθεί τέλος στην αγωνία τους. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, οι επιταγές που λήγουν Ιανουάριο και Φεβρουάριο θα πάρουν παράταση 75 ημερών και οι επιταγές Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 45 ημερών.

Ωστόσο καθώς οι αποφάσεις οριστικοποιούνται στο «παρα πέντε» , όπως συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο, και η τοπική αγορά είναι «στα κάγκελα». Ένας επιπλέον λόγος είναι η πρακτική των τραπεζών να χρεώνουν 20 ευρώ έξοδα για κάθε επιταγή στον εκδότη της ακόμη και όταν δεν σφραγίζεται και πρέπει να επανεκδίδεται.

«Εν αναμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου το οποίο συμπεριλαμβάνει ζητήματα όπως αυτά των επιταγών και των ενοικίων, ο εμπορικός κόσμος εκφράζει την αγωνία του και η αγανάκτησή του. Υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση από μεριάς κυβέρνησης στη διευθέτηση του ζητήματος. Πληροφορίες λένε ότι θα επιλυθεί μέσα στην εβδομάδα, όμως οι τράπεζες χρειάζονται εντολές. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη διότι ήταν κάτι που το έχουμε ξαναδεί και το Νοέμβριο», σημείωσε στο agrinionews.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Σωκράτης Κωστίκογλου .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.