Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Ανακαίνιση στα… πόμολα και τα κουρτινόξυλα

Ανακαίνιση στα… πόμολα και τα κουρτινόξυλα

Σκεφτόμενοι ότι ήρθε η ώρα για ανακαίνιση στο σπίτι μας, αρχίζουμε να φανταζόμαστε σίγουρα νέα έπιπλα, φρέσκα διακοσμητικά αντικείμενα, διαφορετικά χρώματα και μοτίβα στους τοίχους και τα υφάσματα του κάθε χώρου και νέες μικρές προσθήκες ως τελικές πινελιές στον νέο αέρα που θέλουμε να προσφέρουμε στο σπίτι μας.

Μέσα σε όλα αυτά όμως ξεχνάμε ότι υπάρχουν και κάποια στοιχεία στο χώρο που λειτουργούν τόσο χρηστικά όσο και διακοσμητικά και φυσικά χρειάζονται να αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αφού ίσως ταλαιπωρούνται λίγο παραπάνω από άλλα έπιπλα και αντικείμενα.

Αναφερόμαστε φυσικά στα κουρτινόξυλα, των οποίων ο ρόλος μέσα σε έναν χώρο είναι σημαντικός αφού στηρίζουν τις κουρτίνες με έναν κομψό τρόπο κι έτσι συμβάλλουν στο να κρατάνε τον ζεστό ήλιο έξω από το σπίτι μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά ταυτόχρονα όσο εμείς ανοίγουμε και κλείνουμε τις κουρτίνες αυτά φθείρονται.

Ταυτόχρονα, τα πόμολα στις πόρτες, τα παράθυρα και τα ντουλάπια είναι κι αυτά αντικείμενα μέσα στο σπίτι πολύ βοηθητικά, αφού εύκολα μας επιτρέπουν να ανοίγουμε τις πόρτες και τα διάφορα ντουλάπια, αποτελούν ένα διακριτικό και λεπτό σημείο διακόσμησης, ενώ κι αυτά ταλαιπωρούνται λόγω της πολύ συχνής χρήσης τους.

Καινούρια πόμολα και κουρτινόξυλα στο σπίτι μας

  • Πόμολα

Κάντε τις απαραίτητες μετρήσεις στην πόρτα σας, έτσι ώστε να προσδιορίσετε το πάχος της πόρτας για να αποφασίσετε ποιες και πόσες θα είναι οι κοχλίες που θα χρειαστείτε. Ως προς τον τύπο του πόμολου, μπορείτε να βρείτε διαιρούμενα πόμολα, με ξεχωριστό χερούλι, καλύπτοντας τις ανάγκες σας. Τα σχέδια που μπορείτε να επιλέξετε πρέπει να ταιριάζουν στο concept του κάθε δωματίου και στο στυλ του χώρου σας.

Τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα τα πόμολα, συνήθως είναι το σίδερο, ο ορείχαλκος ή ακόμα και ο χάλυβας. Για την αγορά τους προσέξτε, ώστε η συνολική τους σύνθεση να είναι χοντρή και στέρεα για να αποφύγετε την πιθανότητα φθοράς ή συντήρησης.

  • Κουρτινόξυλα

Ένα άλλο διακοσμητικό και παράλληλα χρηστικό στοιχείο για το κάθε δωμάτιο είναι τα κουρτινόξυλα. Οι επιλογές σας είναι πολλές. Μπορούν να αποτελούνται από ξύλο, μέταλλο να έχουν πάνω τους ήρωες της Disney για το παιδικό δωμάτιο ή στο τελείωμά τους να έχουν swarovski.

  • Πως να τα καθαρίσετε;

Όσον αφορά τα πόμολα, για να τα καθαρίσετε σωστά πρέπει να τα αφαιρέσετε από την πόρτα.

Όσο αφορά τα κουρτινόξυλα, επιλέξτε ένα ειδικό καθαριστικό σκεύασμα για το υλικό τους.

Για να αποφύγουμε το θάμπωμα των μεταλλικών ειδών όπως τα πόμολα και τα κουρτινόξυλα δεν χρησιμοποιούμε χημικά υγρά, όπως το οινόπνευμα ή η χλωρίνη. Αντιθέτως, μπορούμε να τα καθαρίσουμε με πανί και νερό προστατεύοντας έτσι την μεταλλική τους επιφάνεια.

Παίρνουμε λοιπόν ιδέες από τα περιοδικά και το διαδίκτυο και τολμάμε μια διαφορετική ανακαίνιση αλλάζοντας κάτι τόσο μικρό όπως τα κουρτινόξυλα και τα πόμολα στο σπίτι μας και παρατηρούμε πώς θα μεταμορφωθεί ο χώρος μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.