Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Αναβρασμός στο Θέρμο για το Κέντρο Υγείας-βαριές κουβέντες για πολιτικούς από τον δήμαρχο

Αναβρασμός στο Θέρμο για το Κέντρο Υγείας-βαριές κουβέντες για πολιτικούς από τον δήμαρχο

Aναβρασμός επικρατεί στο Θέρμο για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας.

Ο δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας συγκαλεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και καλεί τον Υπουργό Υγείας άμεσα να προχωρήσει στην στελέχωση με προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θέρμου με οδηγούς και πλήρωμα ασθενοφόρου .

Καταγγέλει μάλιστα πως «τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται ένας διαγκωνισμός πολιτικών παραγόντων του Νομού , οι οποίοι με νοοτροπία «πολιτευτών δεκαετίας του 1960» και αναβίωση του «κατόπιν ενεργειών μου» ερήμην των πολιτών , της δημοτικής αρχής και της διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας Θέρμου , επιχειρούν στο παρασκήνιο να αφαιρέσουν το ασθενοφόρο όχημα και να το « δωρίσουν» σε άλλο Κέντρο Υγείας του Νομού , αφήνοντας τον πληθυσμό της περιοχής μας χωρίς ελπίδα φροντίδας σε περίπτωση ανάγκης”.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Θέρμου

Η δημοτική αρχή Θέρμου στηρίζει με κάθε μέσο την λειτουργία των δομών υγείας και κυρίως του Κέντρου Υγείας Θέρμου , που αποτελεί την πλέον οργανωμένη υγειονομική μονάδα στην ορεινή Τριχωνίδα. Επανειλημμένα ο δήμος προέβη σε συντήρηση του κτηρίου και των εγκαταστάσεων , αλλά συνέβαλε και με προμήθεια υλικών στην καλύτερη λειτουργία του . Επίσης , με υπομνήματα , αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου , αλλά και προσωπικές επισκέψεις του δημάρχου αιτηθήκαμε την στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό , προκειμένου οι πολίτες να απολαμβάνουν το ύψιστο αγαθό της υγείας .

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται ένας διαγκωνισμός πολιτικών παραγόντων του Νομού , οι οποίοι με νοοτροπία «πολιτευτών δεκαετίας του 1960» και αναβίωση του «κατόπιν ενεργειών μου» ερήμην των πολιτών , της δημοτικής αρχής και της διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας Θέρμου , επιχειρούν στο παρασκήνιο να αφαιρέσουν το ασθενοφόρο όχημα και να το « δωρίσουν» σε άλλο Κέντρο Υγείας του Νομού , αφήνοντας τον πληθυσμό της περιοχής μας χωρίς ελπίδα φροντίδας σε περίπτωση ανάγκης .

Προφανώς οι ίδιοι φρόντισαν νωρίτερα να ανακαλέσουν τον Νοσηλευτή που είχε επαγγελματικό δίπλωμα και ασκούσε καθήκοντα οδηγού και να ματαιώσουν την πρόσληψη δυο επικουρικών οδηγών και δυο ατόμων πληρώματος , προκειμένου να παρουσιάσουν το ασθενοφόρο όχημα ως ανενεργό για να το διαθέσουν ως «κομματικό λάφυρο» .
Ως εδώ όμως !
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια άμεσα να προχωρήσει στην στελέχωση με προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θέρμου με οδηγούς και πλήρωμα ασθενοφόρου .
Συγκαλούμε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο για να χαραχθεί ενιαία στάση απέναντι στην επικίνδυνη τακτική υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Θέρμου .
Τέλος , προειδοποιούμε ως δημοτική αρχή, ότι μαζί με τους πολίτες θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων για πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας , χωρίς καμία έκπτωση του ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού μας ρόλου .

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Δημήτρης κοντονικας

    Καταλαβαίνουν τα γομάρια από τέτοια;
    Σπύρο προχωρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.